Apa de la robinet miroase urât, dar ce arată analizele?

0
1038
Foto: kerchinfo.com

În ultimele zile tot mai mulți consumatori de apă din municipiul, dar și din raion se plîng de mirosul urât al apei de la robinet. Solicitată de Ziarul Nostru, administrația SA ”Regia Apă-Canal Soroca” , susține că nu are implicare în ceea ce ține de calitatea apei, deoarece este doar intermediar care livrează apa către consumatori.

  • SA ”Regia Apă-Canal Soroca” este un intermediar, care livrează apă către consumatori, noi așa cumpărăm apa. Noi nu avem posibilități de tratare, de adăugare a substanțelor chimice. Rezultatele analizelor apei, efectuate în cele trei bazine, unde vine apa de la ACVA-NORD, arată că în bazine apa deja este cu acest miros, ceea ce demonstrază că apa deja vine așa. În plus, mai există plângeri de la consumatori din satul Rublenița, care primesc apa de la ACVA-NORD, dar și din alte sate cărora apa le este livrată direct de ACVA-NORD, precum și de la consumatorii din Bălți. Potrivit rezultatelor analizelor, conținutul chimic și biologic sunt în normă, problema fiind doar în miros, – susține administratorul SA ”Regia Apă-Canal Soroca” , Mihail Ojog.

Potrivit administrației SA ”Regia Apă-Canal Soroca”, începând cu ziua de astăzi, au început să fie spălate rețelele, iar de mâine se vor curăța și bazinele.

  • Corect ar fi ca la spălarea bazinelor să fie sistată apă către consumatori, dar așa cum suntem în situație de pandemie și carantină, nu putem deconecta apa. Deaceea procesul tehnologic de curățare și dezinfectare a apei va dura mai mult. O soluție ar fi ca atâta timp cât ACVA-NORD va rezolva problema cu apa care are un miros specific, ”Regia Apă-Canal Soroca” să poată lua apă din sondele de la Egoreni, – a mai precizat Mihail Ojog.

Vedeți mai jos rezultatele analizelor apei potabile:

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.