Când va ieși municipiul Soroca din carantină ?

0
5376

În data de 1 aprilie, locuitorii orașului Soroca au fost anunțați că intră în carantină. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a instituit acest regim pe teritoriul municipiului, ca rezultat al numărului mare de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Acum, după o lună de zile cifrele arată că virusul nu evoluează în teritoriu, mai mult, în ultimele zile în municipiul Soroca nu s-a înregistrat nici un caz de covid 19. În acest context, locuitorii municipiului tot mai des se interesează când va fi ridicat regimul de carantină din Soroca.

  • Pentru început vreau să menționez că regimul de carantină este instituit de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, și nu de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Soroca, așa cum cred mulți cetățeni. Recent, am avut o discuție cu șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Mihail Harabagiu, care ne-a comunicat că dacă în următoarele zile nu vom avea noi cazuri de coronavirus, în scurt timp, unele măsuri de carantină ar putea fi relaxate. Potrivit prevederilor localitatea se află în carantină până când timp de 14 zile consecutiv nu se va înregistra niciun caz nou de contaminare cu COVID-19, – a relatat Lilia Pilipețcaia, primarul mun.Soroca.
    • La data de 28 aprilie, primăria municipiului Soroca a venit cu un apel către prim-ministrul republicii, unde solicită că, în legătură cu faptul că timp de 4 zile, în municipiu Soroca, nu s-a înregistrat nici un caz nou de covid, să fie revizuită situația din municipiul Soroca. În acest context am solicitat să fie relaxate careva restricții, sau în decurs de câteva zile să fie ridicată carantina. Acum suntem în așteptarea răspunsului, – a mai precizat primarul orașului Soroca, Lilia Pilipețcaia.
PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.