A învins coronavirusul la 90 de ani

0
579

O bătrână de 90 de ani internată în spitalul din Soroca, a învins coronavirusul. Este vorba de  Irina Idricean din  satul Stoicani, raionul Soroca, care a fost diagnosticată cu covid 19 la data de 6 aprilie, iar după 16 zile de la internarea în spital,  femeia a fost astăzi externată, comunică SorTV.

În timp ce era ajutată de personalul medical să plece acasă, bătrâna a mulțumit cadrelor medicale pentru tratament și îngrijiri, iar cel mai mult femeia a spus că își dorește ca omenirea să scape cât mai curând de acest virus.

  • Dumnezeu să le dea sănătate la medici, că tare m-au lecuit cum trebuie. Eu deam câte zile voi avea… o să mai joc “Sârba lui Vasile”, iar boala asta să dispară pe ape, să nu mai fie pe lume, – a zis bătrâna.

Medicii spun că din prima zi de tratament bătrânica a fost foarte optimistă, ea fiind cea care încuraja medicii.

  • Când au adus-o pe bunică, ea fiind la o vârstă mai înaintată și știind bolile de care suferă, nu ne-am așteptat la un așa rezultat. Dar s-a muncit mult, ea a fost foarte optimistă, a cântat, a dansat, a spus glume și ne-a încurajat și pe noi în fiecare zi, – a precizat Eugenia Rezuș, vicedirector medical interimar.

Astăzi, 22 aprilie, în țară au fost înregistrate 164 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus. În raionul Soroca au fost confirmate astăzi 3 cazuri noi de covid. Până la moment din cele 243 de cazuri în raion, s-au tratat 60 de persoane infectate, iar 6 pacienți au decedat.

PUBLICITATE