Care vor fi restricțiile în perioada sărbătorilor de Paște? Cum vor acționa polițiștii?

0
2858

Subdiviziunile MAI vor asigura ordinea și siguranța publică în perioada sărbătorilor Pascale. Cetățenii sunt rugați să respecte măsurile de protecție și să nu se supună riscului. Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu într-un briefing de presă, scrie unimedia.info.

Astfel, ministrul a comunicat despre faptul că zilnic sunt implicați în aceste activități peste 9 mii de angajați ai Ministerului, iar până în prezent 54 au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Totodată ministrul a menționat că pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică, în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional au fost întocmite 1218 procese verbale contravenționale în privința persoanelor fizice (1132) și juridice (87), fiind aplicate amenzi în sumă totală de 25.831.375 lei.

În perioada sărbătorilor va fi intensificată monitorizarea locurilor publice, parcurilor și pădurilor, precum și a organizării modului de comercializare în unitățile de comerț cu produse alimentare, agricole și tradiționale, pentru a nu admite încălcarea deciziilor Comisiilor de profil. Totodată, se va lua la un control riguros neadmiterea comerțului ilicit cu orice tip de produse, precum și documentarea cazurilor de contrabandă sau transportare ilicită de mărfuri.

O atenție sporită va fi asupra fluxului de persoane la punctele de trecere a frontierei și sporirea măsurilor de sănătate publică, iar în localitățile aflate în carantină, deplasările persoanelor vor fi limitate la maxim. În noaptea învierii, slujbele din biserici se vor desfășura doar cu participarea clericilor, iar enoriașilor li se va interzice aflarea în biserică, în curtea bisericii și în adiacentul lăcașelor de cult.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.