Spitalul raional Soroca. Situația la zi – FOTO

0
4841

În raionul Soroca au fost confirmate pînă la moment 135 cazuri de infectare cu Covid 19. Pacienți sunt internați la Soroca, dar și la spitalele din capitală. Actualmente, pacienții care erau internați la fostul dispensar de tuberculoză, de pe strada Decebal, au fost transferați în secția chirurgie a spitalului raional, iar personalul medical diagnostigat cu covid 19, rămâne internat în fosta secție neurologie din clădirea spitalului de pe malul Nistrului. Potrivit, vicepreședintei raionului, Svetlana Păunescu, doi din angajații spitalului, infectați cu noul tip de coronavirus sunt în stare gravă, dar stabilă, ceilalți sunt în stare satisfăcătoare, medic curant, aici, este medicul reanimatolog, Tatiana Babără.

Persoanele suspecte la covid 19, sunt internate în secțiile în Secțiile Terapie și Pediatrie, câte o persoană în salon, conform protocolului, iar pacienții confirmați pozitiv la coronavirus, sunt internați în secțiile chirurgie și boli infecțioase. Cazurile mai grave sunt monitorizate în secția boli infecțioase, iar în caz de necesitate pacienții sunt transportați la spitalele din capitală.

La moment instituția medicală este asigurată cu tot necesarul pentru a trata persoanele infectate cu noul tip de coronavirus.

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, aduc mulțumiri personalului medical care este în prima linie – Rusnac Angela, Rezuș Eugenia, Todirean Rodica, Rusnac Vladimir, Tverdohleb Victoria, Silvia Crestian Tetiu, tuturor asistentelor medicale, infirmierilor, farmacistei Romanciuc N, Babară Tatiana, medic pozitiv COVID, curant pentru pacinții lucrători medicali, Pașa Tatiana tehnician radiolog personalului tehnic, etc.

Svetlana Păunescu, vicepreședinta raionului Soroca, responsabilă de domeniul asistență socială, învățământ, sănătate

Foto-Video: Svetlana Păunescu, vicepreședinta raionului Soroca

PUBLICITATE