5 pacienți au fost externați pe parcursul zilei de ieri, în total 18 persoane au fost tratate de COVID-19

0
335
Foto: tvrmoldova.md

La momentul actual, În Republica Moldova, sunt înregistrare 298 cazuri de COVID-19, dintre care 65 cazuri de import și 233 cazuri secundare de transmitere locală.

În stânga Nistrului sunt înregistrate 18 cazuri, inclusiv de import și transmitere locală.

Dintre cei 126 pacienții internați la spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, 31 persoane sunt în stare gravă, 63 de gravitate medie și 32 în stare satisfăcătoare, iar cei 17 pacienți internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru copii, sunt de gravitate medie  și 6 în stare satisfăcătoare. 

Dintre cei 83 pacienți confirmați și internați în cadrul Spitalului Clinic al MSMPS, 13 sunt de gravitate medie și 70 în stare satisfăcătoare. 

În cadrul Maternității nr. 2,  două femei însărcinate infectate sunt în stare de gravitate medie. Femeia internată la Clinica „Emilian Coțaga”, este în stare satisfăcătoare.

În cadrul Spitalului Clinic Republican, 12 persoane au o evoluție gravă a sănătății și o persoană este de gravitate medie.

Persoanele internate la spitalul din Bălți, Căușeni și Cahul și în stânga Nistrului,  sunt în stare medie și satisfăcătoare. 

Pe parcursul zile de ieri, 30 martie,  au fost externate  5 persoane. Respectiv, numărul total de persoane tratate a ajuns la 18, fapt ce reprezintă un rezultat pozitiv datorită sistemului de sănătate. 

Ministra a menționat că lucrările pentru amenajarea Centrul de triaj de la Moldexpo pentru persoanele suspecte la COVID-19, sunt în derulare. Urmează să fie aprobat cadrul normativ pentru organizarea și funcționarea centrului, iar până la sfârșitul săptămânii curente,  acesta va putea fi unul funcțional.

Viorica Dumbrăveanu a adus mulțumiri populației care s-a responsabilizat și are grijă de sănătatea lor și a celor din jur.

„Mulțumesc reprezentanților societății civile și agenților economici, care în aceste momente ajută sistemul medical prin măsuri pro-active. Țin să aduc mulțumiri studenților de la Universitatea Tehnică a Moldovei și USMF „N.Testemițanu” care s-au mobilizat și confecționează ecrane de protecție pentru personalul medical. Deja au fost distribuite circa 2000 de viziere atât instituțiilor medicale republicane și raionale”, a menționat ministrul Viorica Dumbrăveanu.  

Menționăm că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, 1957 persoane au intrat pe teritoriul Republicii Moldova. 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.