Măști în loc de bilete

0
2024

În perioada carantinei, spre regret, teatrul nu propune bilete la spectacole, dar o angajată teatrului a pornit confecționarea și distribuirea măștilor de protecție contra gripei.

Renata Gațcan, croitoreasă de profesie și garderobieră la Teatrul ”Veniamin Apostostol” din Soroca, a cusut mai multe măști și le-a dus în dar medicilor de la Maternitate și de la secția Pediatrie a IMSP Spitalului Raional Soroca ”A. Prisăcari”, unde a primit mulțumiri pentru suportul atât de necesar la moment. Intenția a fost susținută la teatru și alte măști vor fi dăruite în timpul apropiat.

”Am văzut apelul Consiliului Raional Soroca care a lansat campania de colectare a fondului de susținere a instituțiilor medicale din raion în contextul depășirii situației de criză prin infecția COVID-19, unde pot dona atât persoanele fizice, cât și cele juridice. Nu dispun de multe surse financiare, însă pot veni cu alt ajutor, explică Renata. Confecționez măști de protecție reutilizabile, cusute din țesături care pot fi călcate. Pot coase măști și pentru alți doritori, cu un preț care mi-ar permite să achiziționez materialele necesare. Sper sa fie de folos și să ieșim cu toții sănătoși din această perioadă grea. Să avem multă răbdare! Stați acasă!”

Angajații Teatrului ”V. Apostol”, în solidaritate cu angajații celorlalte structuri ale Consiliului Raional Soroca, au donat salariul lor de o zi pentru lupta împotriva COVID-19.

PUBLICITATE