Încă 32 cazuri de COVID-19 în Republica Moldova, 263 în total

0
1048

La 29 martie, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32  cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care un  caz de import (Bulgaria)   și    31  cazuri secundare cu transmitere locală (Chișinău, Ștefan-Vodă, Sîngerei, Soroca, Cahul, Taraclia, Nisporeni, Ialoveni, regiunea transnistreană). Pe parcursul zilei de azi, au fost procesate 246 de probe.

La acest moment, în Soroca au fost confirmate încă 3 cazuri de infectare cu COVID-10, astfel în total numărul atinge cifra de  total 26 de persoane confirmate pozitiv. În acest context, Soroca deste a doua regiune de infectare după Chișinău.

Din data de 7 martie până-n prezent, în total în țară, 263 de cazuri au fost confirmate cu noul tip Corovirus în Republica Moldova. Menționăm că astăzi alte 2 persoane au fost externate, astfel bilanțul persoanelor tratate de COVID-19  a ajuns la 13.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că în cadrul centrului Moldexpo, va fi amenjat un spațiu care va servi drept Centru de triere.  Până săptămâna viitoare, acesta urmează să fie echipat cu tot necesarul unei unități medicale și dotat cu 700 de paturi. De asemenea, în depedență de evoluția epidemiologică, urmează a fi deschise mai multe spitale strategice regionale pentru internarea pacienților suspecți și confirmați cu infecția COVID-19.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.