Exemplu de solidaritate

0
761

De mai bine de o săptămână Restaurantul ”Apollon” din Soroca oferă prânzuri calde diferitor structuri din municipiu, unde angajații lucrează în continuare în lupta cu COVID-19: Centrul de Sănătate Publică Soroca; Centrul Național de Asistență medicală Urgentă Prespitalicească; Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale Soroca, Poliția.

”Vrem să mulțumim oamenilor care muncesc din greu, pentru binele orașului nostru! De la noi se cere doar să respectăm regulile! Aveți grijă de voi!”, este publicat pe pagina de socializare ”Apollon Terrace & Restaurant”, împreună cu numeroase fotografii doveditoare.

Tot prin intermediul internetului au apărut mulțumirile medicilor. Nina Spoialo, medic: ”Mulțumim fam. Cimbirciuc pentru prânzul acordat la locul de muncă.”, dar și numeroase aprecieri și încurajări din partea sorocenilor:

Ina Gorceag: ”Bravo! Sunteți de aplaudat! Spiritul de solidaritate cu cei aflați în prima linie foarte mult contează!”

Svetlana Șapovalov: ”Bravo dl Alexandru, un gest civic de admirat! Sper ca frumosul dumneavoastră exemplu va fi urmat, medicii noștri trebuie ajutați și încurajați!

Alexandru Cimbriciuc, participant în războiul de pe Nistru, cunoaște ce înseamnă să duci o luptă și cât de importantă este susținerea și solidaritatea în aceste momente: ”Nu m-am gândit niciodată că starea excepțională, care a fost în 1992, poate fi repetată sub o altă formă de război pandemic denumit COVID-19. Atunci când pe câmpul de luptă de pe prima linie, veneau oameni solidari, responsabili și cu o inteligență civică, pentru a ne aduce produse, de mâncare și cel mai important să ne încurajeze… Astăzi împreună cu fiica Felicia (proprietara restaurantului) am mers la cei care stau pe prima linie de salvare. Astăzi Medicii sunt Eroii mei. Am venit cu un prânz cald pentru cei 86 de medici de la spitalul din Soroca, care de azi (26 martie) sunt în carantină severă. Sunt sigur că vom depăși această criză pandemică.

Sunt mândru de fiica mea Felicia…

Doamne ajută!”

Redactare: Ludmila Talmazan

PUBLICITATE