După 9 ani, Baletul Național JOC a revenit pe scena din Soroca

0
403

Cu primăvara în piept, după 9 ani, Baletul Național JOC, cel mai renumit ansamblu academic din țară, a revenit pe scena din Soroca cu un spectacol maiestos, început cu renumita creație ”Moldoveneasca”, montată în 1945 de către Nicolae Bolotov, perfecționată în timp de Vladimir Curbet și a culminat la final cu ”Nunta”. În 2020 ”Joc” aniversează 75 de ani de la fondare, prilej datorită căruia este organizat un turneu republican în cadrul Festivalului „Mărțișor”, desfășurat în 9 orașe ale Republicii Moldova, în care ”Jocul” își povestește istoria în pași de dans.

Joc!Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor"Consiliul Raional SorocaSecția Cultură și Turism

Geplaatst door Ziarul Nostru op Donderdag 5 maart 2020

Publicul sorocean a aplaudat îndelung prestația artiștilor, ce poate fi admirată la nesfârșit. Pe lângă ritmurile armonioase și energia impresionantă venită dinspre scenă, spectatorii au fost surprinși de coloritul costumelor originale, care pot fi admirate în galeria fotografică de mai jos.

Repertoriul baletului cuprinde bijuteriile muzical-coregrafice care au adus ansamblului faimă recunoscută în întreaga lume:

„Călușarii” este unul din cele mai vechi dansuri rituale masculine,  rămas ca o relicvă de la stămoșii daco-romani. Exprimă bă