Olimpicii Liceului ”Constantin Stere”

0
2778
Olimpicii Liceului Teoretic ”Constantin Stere” din Soroca . Foto: Ludmila Talmazan

Pentru a obține performanțe la olimpiadele școlare cadrele didactice împreună cu elevii muncesc zilnic în afara programului, în cadrul orelor de cerc cât și din contul timpului personal.

Cadrele didactice din Instituția Publică Liceul Teoretic ”C. Stere”, Soroca ghidează elevii conform următoarelor principii: studiază și atunci când alții se odihnesc; muncește și atunci când ceilalți lenevesc; pregatește-te pe când alții se joacă; visează în vreme ce alții doar iși doresc.

          Un elev poate obține rezultate remarcabile la învățătură atunci când este ghidat de un dascăl iscusit, părinți activi care se implică în activitățile copilului, îi susțin și îi încurajează.  

Cadre didactice competente, Elevi sârguincioși, părinți interesați – Şcoală prosperă!

Vasile Baș, director

Performanțele atinse în cadrul olimpiadelor raionale, reprezintă, în primul rând, rezultatul remarcabil al efortului continuu și muncii perseverente a profesorilor IPLT “Constantin Stere”.  Datorită politicii lor de dezvoltare a spiritului analitic interdisciplinar și flexibilitate în rândurile elevilor, am reușit să devin unul din olimpicii liceului și raionului Soroca. În procesul de pregătire pentru olimpiadele școlare m-am condus după aserțiunea lui  Robert Collier: “Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi”. În acest sens, consider că pregătirea zilnică  aprofundată și studierea surselor extracurriculare reflectă cheia sigură de obținere a succesului în cadrul olimpiadelor școlare.

Gordic Nadejda, elevă olimpică la l. și lit. română, limba engleză și istorie.

Drumul spre succes este unul anevoios, un drum al devenirii fiecăruia, o cale ce testează în proba competitivității și elevii, și  profesorii. Tinerii sunt chemați de noi orizonturi și concursurile școlare le oferă  această încercare. E o atmosferă a cooperării, ce mobilizează, fortifică  spiritul în această concurență. Elevilor le dorim să urce treptele ascensiunii cu multă încredere și perseverență, iar profesorilor, multă sănătate și energie creatoare, recunoștință și realizări!”

Bucataru Angela, profesor, director adjunct.

Clasa-a-6-a-A-la-lecția-de-limbă-română–condusă-de-Aliona-Florea
Comisia-metodică-Limbi-străine
Fizica în cl. 11-a F cu profesorul Victor Ciuvaga
Geografia în cl. a 10-a B, profesoară Ariadna Mazniuc
La lecția de fizică, profesoară Rodica Roman
Geografia în cl. a 10-a B, profesoară Ariadna Mazniuc
Lecția de l. engleză a profesorului Vladimir Bulat cu elevii clasei a 7-a F
Matematica în cl. 10-a F, predată de Ludmila Baș
Premianții concursului raional la l. și lit. română
Profesoara Valentina Ceban și elevul olimpic Cezar Tofan. Pregătire la matematică
Profesoara Valeria Manea și elevii premianți la biologie, chimie și ecologie
Profesorii comisiei metodice la l. și lit. română
Vlada Radu și Evelina Voleac, eleve olimpine ale profesoarei Lucia Bujor
PUBLICITATE