Dar tu ai un obiect preferat?

0
48

Bucun Eugenia este profesoară în gimnaziul „Emil Loteanu” din satul Clocuşna, raionul Ocniţa. Toţi elevii săi, adică clasa a patra, fără nici-o excepţie, au un obiect preferat – Taina cărţii. Când se pregătesc, numaidecât intră în biblioteca şcolii ca să ia, la schimb, o carte nouă.
Ideea este că elevii, pe rând, la aceste lecţii, ies cu cartea în faţa clasei şi povestesc, pe scurt, ce au citit, ce le-a plăcut.
Dna Eugenia zice că se supără acei elevi care nu dovedesc şă prezinte cartea lor preferată…
– Copiii aleg cărţi cu povestioare scurte ca să reuşească să redea, în linii generale, conţinutul textului ales. Astfel altoim elevilor dragostea pentru lecturat, pentru carte, dezvoltăm vorbirea coerentă, îmbogăţim vocabularul elevilor. Ne sunt de folos cărţile câştigate anul trecut de la „Ziarul Nostru”. Eu întotdeauna le spun copiilor – cartea, lectura îl înnobilează pe om, îl face mai frumos sufleteşte.
Cu părere de rău, biblioteca şcolii are un arsenal nu chiar bogat de cărţi. Asta au remarcat-o elevii, căci, mulţi dintre ei practic au citit deja toate cărţile de acolo…
Ei, bine, în special pentru gimnaziul „Emil Loteanu”, dar şi alte şcoli din perimetrul raioanelor unde se citeşte „Ziarul Nostru”, o atenţionare – citiţi-ne, participaţi la concursuri şi….veţi câştiga cărţi, şi nu pur şi simplu, dar cu autografe de la autori, alte daruri.

Elena Ţârdea-Spinei

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.