Mai mulți săteni din Racovăț, antrenați în exercițiu la protecția civilă

0
1768

Sunetul de sirene a răsunat  astăzi în mai multe locații din satul Racovăț, raionul Soroca. În localitate au avut loc aplicații la protecția civilă cu tematica “Ploi și vânt puternic”. În exercițiu au fost mobilizați oamenii din sat, colectivul medical de la centrul de sănătate, angajații primăriei, dar și elevii. În instituția de învățămînt  a fost imitat un cutremur, iar elevii, au știut ce măsuri trebuie să întreprindă pentru a nu fi în pericol. În scurt timp echipele de salvare s-au deplasat la un accident rutier, unde au intervenit la salvarea persoanelor și lichidarea consecințelor. După acest exercițiu, într-o casă de locuit a fost imitat un incendiu, în care au rămas blocate două persoane. Echipele responsabile au reacționat prompt,  pentru a opri deflagrația. În aplicație au fost atrenați și colaboratorii poliției care au reținut o persoană ce încerca să fure obiecte în timpul incendiului. Primarul localității, Oxana Fedco, susține că astfel de aplicații sint o bună pregătire pentru  localnici, care în caz de necesitate vor ști cum trebuie să intervină în diferite situații.

Reprezențanții Direcției Situații Excepționale, Igor Broghidin,  şef adjunct al DSE Soroca și Eugen Doga, specialist în cadrul direcțieil, au apreciat nivelul de pregătire a exercițiului, atît prin dotarea cu echipamentul și transportul necesar, cît și prin capacitatea de acțiune a persoanelor implicate.

Conform planului de pregătire a raionului Soroca, astfel de aplicații în domeniul protecției civile au loc în fiecare localitate odată la 4 ani.

PUBLICITATE