Chip şi Dale din Soroca

0
796

Bălănuţ a lăsat lângă o tufă de măcieş două ghemuleţe roşcate. Le-a adus în gură de ţi-ar părea că erau nişte motănaşi. Dar după felul cum a început să se joace cu ei, Mihai, care privea scena de la depărtare, şi-a dat seama că-i ceva neobişnuit la mijloc. S-a dat mai aproape. Bălănuţ se distra cu ghemuleţele aduse în gură… dacă cercau să fugă, le prindea şi întorcea înapoi cu lăbuţa. Se vede că era sătul, iar ghemuleţele nu erau altceva decât doi pui de veveriţă.

Mihai nu a ezitat. A prins iute micile veveriţe, a alungat motanul jucăuş şi a adus acasă veveriţele.
-Le-am crescut cu migală. De la început hrăneam veveriţele cu lapte, apoi , când au mai crescut, cu fel de fel de nucuşoare… Adică ce le era pe plac. Au stat la noi un an de zile. Le-am meşterit şi un fel de colivie unde au iernat. Erau zglobii şi energice… povesteşte Mihai Ungureanu, căci despre el merge vorba.
Veveriţele lui Mihai aveau şi nume – Chip şi Dale. Păi cum altfel?
Mihai este militar de profesie şi activează într-o unitate din Bălţi. A lăsat veveriţele în grija mamei şi a plecat acasă, căci familia lui locuieşte în acel oraş. Cu ceva timp în urmă a revenit la baştină împreună cu familia, soţia, Nadejda, şi fiica de doi anişori, Ana. În aceeaşi zi au ieşit afară împreună cu părinţii lui, Lidia şi Sergiu. Au deschis colivia, au hrănit veveriţele ultima dată şi… le-au permis să plece la libertate, căci într-acolo le erau privirile, doar că până atunci erau prea mici ca să trăiască de sine stătător.
-La revedere, Chip şi Dale! – Au strigat toţi…
Astfel, veveriţele sorocene şi-au schimbat „viza de reşedinţă” din Soroca pe una din pădurile din vecinătate… Cine ştie în ce copac şi-au găsit adăpostul? Dar familia Ungureanu le duce dorul. Iar Mihai, într-o convorbire pe scaip cu mama i-a zis că a visat veveriţele… Apropo, chiar recent el şi-a sărbătorit ziua de naştere. Soţia şi fiica îi doresc La mulţi Ani. Se asociază şi părinţii, Lidia şi Sergiu Ungureanu din Soroca, dorindu-i sănătate şi spor mare în lucru.
Elena Ţîrdea-Spinei

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.