Grigore Vieru, comemorat la Soroca

0
715

Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit, pe 14 februarie, 85 de ani. De 11 ani nu mai este printre noi, dar rămâne a fi în inimile celor care l-au îndrăgit de mici, prin poeziile lui. Sorocenii l-au comemorat prin diverse activități organizate în biblioteci, instituții de învățământ, cămine culturale. La bustul lui Grigore Vieru instalat în iarna anului 2010, în Parcul ”Mihai Eminescu” din municipiul Soroca, au fost depuse flori de către oficialități, pedagogi, admiratori ai creației lui. Evenimentul a cuprins un program literar- muzical cu recitaluri de poezie și cântece pe versurile marelui poet.

La Soroca, numele Grigore Vieru este înveșnicit prin denumirea unui parc, a Liceului din Vasilcău, la Soroca activează Fundația ”Grigore Vieru”, o stradă numită în cinstea lui, un film, o placă comemorativă, dar mai cel mai mult, prin memoria oamenilor care l-au cunoscut.

Un omagiu liturgic în cinstea poetului a fost oficiat în Biserica ”Sfinții Martiri Brâncoveni”, unde enoriașii au participat și la lansarea romanului ”Pelerinul” scris de profesorul, doctorul Mihail Milea (pseudonim literar Sava Bogasiu), despre care vă invităm să aflați mai mult în următorul număr al ”Ziarului Nostru”.

PUBLICITATE