Secția Pediatrie din Soroca a fost inaugurată după reparație

0
1964

Cei mai mici pacienți internați în spitalul din Soroca vor avea parte de condiții mai bune. Secția Pediatrie din cadrul Spitalului raional Soroca a fost inaugurată după reparație. Acum, aici sunt create toate condițiile necesare. Încăperi spațioase și luminoase, o cameră de joacă, mai multe dușuri, veceuri și lavoare. Pacienții, dar și mamele și bunicile în grija cărora se află copii, spun că secția de pediatre este de nerecunoscut și beneficiarii dispun acum de toate utilitățile. Angajații care lucrează în această secție spun că de când lucrează aici, de 30-40 de ani, nu au mai avut așa condiții.

Potrivit medicului șef, Angela Rusnac, în secție au fost create toate condițiile ca micii pacienți să se simtă confortabil și în siguranță. La eveniment au participat autorități, consilieri locali, personalul medical și pacienți.

Domeniu ocrotirii sănătăţii a fost şi este un domeniu în care Consiliul raional Soroca are responsabilităţi specifice, avînd calitatea de fondator a instituţiilor medico-sanitare publice din teritoriul raionului Soroca, inclusiv şi a Spitalului raional Soroca.
Permanent s-a optat pentru oferirea de către instituţiile medicale a serviciilor de calitate cetățenilor, de a soluționa problemele lor, de a îmbunătăţi condiţiile, dotarea şi utilizarea eficientă a resurselor
,- a precizat președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

Totodată autoritățile au mai menționat că în continuare urmează ca secția să fie dotată cu mobilier nou, dar totodată se planifică și reparația unei alte secții din cadrul spitalului.

Pentru lucrările de renovare au fost cheltuiți 2,3 milioane lei, bani alocați de Consiliul raional Soroca.

https://www.facebook.com/1586247704944113/videos/191425781915505/

PUBLICITATE