Procesul de asigurare a instituțiilor de învățământ cu manuale școlare, monitorizat de minister

0
40
Foto: diez.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării monitorizează procesul de asigurare a instituțiilor de învățământ cu manuale școlare, considerând acest aspect o premisă importantă a calității procesului educațional. Manualul este parte a Curriculumului Național și constituie un instrument de lucru esențial pentru profesori, elevi și părinți, deopotrivă.

Urmare a mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice s-a constatat livrarea insuficientă sau chiar nedistribuirea în unele localități a unor titluri de manuale. În mai multe unități teritorial-administrative numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV) este insuficient. De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum. Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional, iar MECC va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare.

Prin urmare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde, în regim de urgență, măsuri privind redresarea situației, pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev. La fel, ministerul solicită angajaților din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerilor educaționali, conform competențelor, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să sesizeze ministerul.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.