Consiliul raional al Tinerilor din Drochia – Noi punți de colaborare cu APL

0
54

Consiliul raional al Tinerilor Drochia a început cu pași fermi să-și traseze noi obiective pentru anul 2020. Unul din aceste obiective constituie colaborarea cu APL în susținerea  activităților de tineret  și participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor.

În acest sens, în ziua de 13 ianuarie, curent un grup de tineri din cadrul Consiliului raional al Tinerilor, președinte Teodora Guțu, d-nul  Banari Roman, secretarul general al Consiliului Național al Tinerilor din R.Moldova, Maxim Botnaru, liderul grupului de Advocacy pentru Tineri din or. Drochia, au participat la o ședință de lucru cu președintele raionului, Alexei Vasilean, vicepreședintele Iurie Ostavciuc, șeful interimar DCTTS, Ala Bugai și specialistul Tineret și Sport din cadrul DCTTS, Sergiu Bejan.

Nevoile și aspirațiile tinerilor drochieni  este un obiectiv prioritar în agenda de lucru al președintelui raionului, Alexei Vasilean, care a menționat despre importanța participării tinerilor în viața socială a comunității, dar și susținerea politilor de tineret. Dumnealui a asigurat tinerii de susținerea atât a Consiliului raional, cât și Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport, în ce privește necesitatea dezvoltării instrumentelor și mecanismelor instituționale care ar stimula creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața comunitară.
Tinerii au prezentat Regulamentul cadru cu privire la activitatea Comisiei Consultative, privind politicile de tineret la nivel local, în baza căruia urmează să fie stabilit modul de organizare și funcționare a acestei comisii.

Președintele raionului,  Alexei Vasilean a menționat că este necesar de constituit Comitetul raional pentru politici de tineret, în baza principiului de co-management, asigurând tinerii, că pentru buna desfășurare a activităților ulterioare,organizate de Consiliul raional al Tinerilor, vor fi alocate mijloacele  financiare necesare.

Tinerii au rămas entuziasmați de surpriza oferită, primind cheia de la  biroul multașteptat- un spațiu bine amenajat  în incinta Consiliului raional.

Un început bun la început de an, care le-a oferit noi speranțe în realizarea cu succes a obiectivelor trasate pentru anul 2020.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.