O prezentare de succes a colectivului coral ”Crai nou” la Festivalul din Botoșani România

0
122

Multe emoții au inundat sufletul corului oamenilor de cultură ”Crai nou” din or. Drochia, care aveau să evolueze la un prestigios festival-concurs al colectivelor corale ”O, ce veste minunată”, ediția a X-a, care s-a desfășurat în județul Botoșani, România, în sala Eminescu, Hotel ”Rapsodia”.

Atmosfera palpitantă, ce a dominat pe parcursul celor șase ore, emoțiile trăite cu intensitate maximă până la ieșirea în scenă, au fost soldate în final cu o prezentare de succes, susținută de aplauzele spectatorilor și înalta apreciere a juriului. Acesta a fost să fie colectivul coral ”Crai nou”, ghidat de dirijorul Oxana Granevschi, un profesionist dedicat și responsabil, un profesor excepțional, care a câștigat respectul și aprecierea tuturor.

  • Nici nu vă puteți imagina ce emoții am trăit la acest festival, – a menționat Oxana Granevschi, – nu pentru faptul că au fost colective corale din Moldova, România și Ucraina, foarte bine pregăite, ci pentru faptul, că în lista participanților a fost un colectiv coral profesionist din municipiul Chișinău, ghidat de profesoara mea, d-na Oxana Filip, care este o personalitate notorie a culturii naționale și un expert neîntrecut în arta măiestriei corale. Pentru mine a fost un test serios, căci fiecare vibrație vocală a coriștilor, îmi producea emoții nedescrise. Cu prezența profesoarei mele am simțit o responsabilitate mai mare față de vocația mea de dirijor și nu mi-aș fi dorit  nici cea mai mică greșeală ca să-i dezamăgesc așteptările. Doar după prezentarea celor trei piese corale, am reușit să-mi liniștesc emoțiile.

La festivalul-concurs ”O, ce veste minunată” au participat 30 colective din România, Moldova și Ucraina. Doar din R.Moldova au evoluat 8 colective din municipiul Soroca, orașul Drochia, Florești, Glodeni, Edineț. Participanții au fost jurizați după categorii de evaluare: colective folclorice de copii și maturi, colective corale de 1-2 voci, colective corale de 3-4 voci. În componența  comisiei de jurizare au fost experți și dirijori notorii din România, care au apreciat cu locuri de frunte,diplome și premii bănești cele mai tari colective.

Colectivul coral ”Crai nou” din Drochia a câștigat în cadrul festivalului-concurs ”O, ce veste minunată”, ediția a X-a, locul III, ( categoria de 3-4 voci, una din cele mai dificile nominații) – un succes irevocabil, generat de munca plină de sacrificiu și dedicație a coriștilor drochieni, care au dus imaginea raionului și întregii țări pe meleagurile botoșenene.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.