Programul Iarmarocului de Crăciun din Soroca

0
816

Președintele raionului Soroca, dl Veaceslav Rusnac, a convocat astăzi, 11 decembrie 2019 ședința Comitetului organizatoric responsabil de pregătirea și desfășurarea sărbătorii “Iarmarocul de Crăciun”. Scopul acestui eveniment este de a păstra tradiţiile şi datinile străvechi, iar cel mai important este faptul că ne promovăm și valorificăm patrimoniul cultural –colindele, urăturile și datinile de iarnă. În cadrul ședinței a fost discutat și aprobat programul pentru festivalul – concurs raional al tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă: „V-am ura, v-am tot ura” din cadrul ,,Iarmarocului de Crăciun”, ed. a X-a, care va avea loc la 25 decembrie 2019 pe Piaţa Libertăţii din municipiu.

Program:

Orele 9.30 – 15.00, Iarmarocul de Crăciun: expoziţii de măşti, meşteşuguri populare, bucătărie naţională, izvar, vânzări de produse agricole, alimentare, industriale.

9.30 – 10.30, concursuri, animații pentru copii: “În jurul bradului”. 10.30, parada măștilor zoomorfe (str. Decebal – Ştefan cel Mare – Piaţa Libertăţii).

11.00 – 11.30, deschiderea Festivalului – concurs „V-am ura, v-am tot ura”.

11.30 – 15.00, evoluarea în concurs a ansamblurilor folclorice cu titlu ,,Model” din oraş şi raion, a instituţiilor de învăţământ (licee, colegii, şcoala profesională), alte servicii.

În cadrul Iarmarocului de Crăciun va avea loc și înmânarea cadourilor în cadrul Campaniei
„Un Crăciun pentru fiecare”, desfășurată de Consiliul raional Soroca, Ziarul Nostru şi Rotary
Club Soroca. În cadrul acestei campanii, participanții vor participa și la o tombolă, iar peste 200 de copii din raion vor primi cadouri.

15.00 Totalurile festivalului-concurs: ,,Jocuri cu măşti zoomorfe”.

 

 

PUBLICITATE