Alexei Vasilean: „Niciodată nu cedez în faţa greutăţilor”

0
373

Deja de câteva zile, noul președinte al raionului Drochia, Alexei Vasilean a început să-și exercite atribuțiile de conducător cu un interes sporit față de problemele care-i preocupă pe cetățeni. Munca unui conducător nu este deloc ușoară, dar se pare, că pe tânărul președinte nu-l sperie greutățile. Reușind în scurt timp să identifice problemele existente în domeniul educației, culturii, asistenței sociale, înarmat cu voință, profesionalism și experiență în lucrul cu oamenii, dar și cunoștințe în drept, fiind jurist, și-a trasat obiective concrete în soluționarea și realizarea lor. Dumnealui este ferm convins, că doar împreună cu o echipă bine consolidată este posibilă înfăptuirea cu brio a obiectivelor propuse, fapt, ce a fost menționat încă în prima zi a mandatului, la şedința de constituire a conducerii raionului. Am solicitat un interviu pentru ”Ziarul Nostru” de la noul președinte al raionului, Alexei Vasilean, în care ne dezvăluie visele de Ieri, faptele de Azi și planurile de Viitor:

– Domnule președinte, care este motto-ul, care vă definește și vă ajută să depășiți obstacole, pentru a atinge obiectivele propuse?
– Niciodată să nu cedez în fața greutăților, doar astfel poți fi în siguranță și poți câștiga încrederea și aprecierea oamenilor. Voi cita maxima celebrului Leonardo Da Vinci: ”Obstacolele nu mă pot strivi, fiecare obstacol produce o rezolvare riguroasă”.

– Știm, că sunteți o fire sinceră și deschisă. Ne puteți enumera care sunt punctele d-voastră tari și punctele slabe?
– Consider punctele mele forte – sinceritatea, sociabilitatea, obiectivitatea, atenția la detalii și, nu în ultimul rând, patriotismul. Consider, că fiecare bărbat trebuie să fie adevărat patriot al neamului, să-și cinstească părinții, graiul,baștina și semenii săi. Unicul meu punct slab este, că am prea multă încredere în oameni, dar ar trebui să abordez acest subiect mai selectiv, să fiu mai prudent, căci oamenii, de cele mai multe ori nu sunt așa, precum credem că sunt. Oricum, dar lucrez asupra acestui neajuns.

– Din câte știm, sunteți adeptul conceptului de management bazat pe profesionalism și cultură organizațională, dar și pe principiul de meritocrație. Cine în opinia D-voastră, merită să fie în anturajul unui președinte al raionului, sau ce echipă ați dori să aveți în anturajul D-voastră, pentru a atinge scopul stabilit?
– În opinia mea, în anturajul unui conducător ar trebui să fie adevărați profesioniști, înzestrați cu calități organizatorice, să fie responsabili și să-și exercite atribuțiile de serviciu cu dedicație, necondiționat, indiferent de apartenența politică, religioasă, de gen,de limbă etc. Oameni care sa fie dornici de a se autoperfecționa și de a face lucruri utile și frumoase în beneficiul cetățenilor. Cu o astfel de echipă aș putea realiza, indiscutabil, toate obiectivele propuse.

– Care, în opinia D-voastră ar fi metodele cele mai eficiente de lucru, dar și abilitățile, care ar invoca marca de succes al unui președinte?
– Funcția de conducător presupune un spectru larg și variat de metode, pe care ar trebui să le aplice, în dependență de caz, de împrejurări și de problemele, care apar. Consider, că este important rezultatul final, care ar duce la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

– Pe lângă faptul că dețineți o funcție de responsabilitate majoră, mai sunteți familist. Cum reușiți să îmbinați funcția de președinte al raionului cu rolul de soț și tată?
– Chiar dacă au trecut doar câteva zile de când am ajuns la funcția de conducător al raionului, soția și fiica deja simt lipsa mea de acasă. Mă bucur și le sunt recunoscător pentru înțelegere.

– Absolvind Universitatea de Stat „Alecu Russo” în 2010, ați obținut licența în drept, apoi master în drept în 2012, ulterior ați activat ca specialist principal în probleme juridice în cadrul Direcției Generale Finanțe a Consiliului raional Drochia. Cum credeți, cât de utilă este această experiență în funcția de președinte al raionului?
– Funcția de președinte al raionului necesită în primul rând de cunoștințe în domeniul juridic și financiar.
Activând în calitate de specialist principal în probleme juridice în cadrul Direcției Generale Finanțe a Consiliului raional Drochia, am acumulat o experiență de lucru în administrația publică locală, am căpătat mai multe abilități profesionale în domeniul finanțelor publice locale. Consider, că aceste competențe și abilități vor facilita activitatea mea de președinte al raionului.

– În ce domeniu ați mai activat până a fi ales în această funcție?
– Până a fi ales ca președinte al raionului Drochia, am dezvoltat o afacere, de care la moment, cu părere de rău, nu mai am posibilitate și dreptul s-o gestionez.
– Cu siguranță, cred că aveți o agendă și un volum de lucru enorm, având și o listă de probleme, care necesită a fi soluționate. Care sunt obiectivele primordiale, pe care doriți să le realizați în timpul apropiat?
– Din primele zile mi-am făcut o agendă de lucru, și pentru că nu doresc să fiu un președinte de birou, începând cu 10 decembrie și până la sfârșitul anului, mi-am propus ca să merg în toate localitățile din raion, să identific problemele, cu care se confruntă locuitorii din zonele rurale, voi vizita școlile, casele de cultură, bibliotecile, azilurile de bătrâni etc. și mă voi strădui să vin în ajutor cu soluții concrete.

– Nu prea credem în prognoze, dar, totuși, ne-am dori să aflăm părerea unui președinte: cum va fi anul 2020?
– Sper, ca anul 2020 să fie un an benefic pentru fiecare din noi, pentru fiecare din membrii comunității. Îmi doresc să văd cât mai multe fețe zâmbitoare, bătrâni și copii fericiți, familii întregite, bunăstare în casele oamenilor. Sunt sigur, că împreună cu o echipă de profesioniști dedicați, vom reuși să realizăm proiecte de succes pentru raionul și orașul Drochia.

– Pentru că suntem în ajunul sărbătorilor de iarnă, cu ce mesaj veniți către cetățenii raionului Drochia?
– Stimați locuitori ai raionului și orașului Drochia! Sărbătorile de iarnă sunt un simbol al bunătății, care ne unește pe toți, de la mic la mare, dăruindu-ne emoții, trăite cu intensitate maximă. Din numele Consiliului raional Drochia și al meu personal, fie ca noul an să vă aducă lumină în suflet, sănătate, fericire, bucurii și realizări frumoase!

Ala BUGAI

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.