Valorile creează familia, familia creează valori

0
165

Cu voie bună și distracție s-a încheiat săptămâna trecută în satul Șeptelici, raionul Soroca. Aici a avut loc o activitate care a purtat genericul: „La start cu întreaga familie”. Acțiunea s-a desfășurat cu scopul de a promova modul sănătos de viață, consolidarea relaţiilor și fortificarea respectului între membrii familiei. La eveniment au participat 6 familii din localitate, care au format trei echipe și au demonstrat atât abilitățile sportive cât și cele artistice. În rol de suporteri i-au avut pe consătenii lor, împreună cu care s-au distrat pe parcursul a două ore. Pe două ore oamenii au ales mișcarea și au lăsat la o parte telefoanele și alte griji.
A fost o adevărată sărbătoare, care a avut loc în incinta Casei de cultură din sat, unde participanții şi-au pus la încercare puterea, rezistenţa, măiestria sportivă, dar şi ingeniozitatea în cadrul celor 11 probe. Sport, multă distracţie şi premii, în special pentru cei mici – acestea au fost ingredientele ce au dat culoare zilei de duminică la Șeptelici.
Participanţii s-au întrecut la umflatul baloanelor, rotirea cercului, alergatul cu mingea și chiar la săritul în sac. „Interesant… De ce? Fiindcă te distrezi!” „A fost greu? – Nu, dar trebuie să ştii cum să îți învingi adversarul”. „E super distractiv, foarte interesant și sănătos”. „Este foarte interesant şi sper că o să luăm premiul cel mare”. – sunt câteva din opiniile participanților.

Competiţia veselă a marcat încheierea proiectului „Start pentru Tinerii din Șeptilici!”, implementat de AO „Casa Speranțelor” în parteneriat cu primăria Șeptelici, cu susținerea financiară a Agenției Cehe pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Suport și asistență pentru sectorul social din Republica Moldova 2017-2019”, implementat de Caritas Republica Cehă în cooperare cu People in Need Moldova”. Durata proiectului a fost de 4 luni, pe parcursul cărora s-au realizat un șir de activități – masa rotunda, două ateliere de lucru și o dezbatere cu tinerii pentru a promova drepturile și responsabilitățile grupurilor vulnerabile, modul sănătos de viață, consolidarea relaţiilor intrafamiliale, liderismul comunitar, ce va contribui la incluziunea socială a categoriilor vulnerabile. Prin intermediul acestui proiect întreaga comunitate va beneficia de o sală de forță/fitness pentru recuperare și desfășurare a activităților în timpul liber. Sala aparține primăriei Șeptelici, iar din bugetul proiectului au fost procurate trenajoare, echipament sportiv și mobilier.

„Mizăm pe însușirea fenomenului comunitate ca valoare personală și ca o competență socială. Și, de fapt, această invitație la acțiuni concrete pentru binele personal urmărește scopul de a contribui la binele comunitar în general”, ne-a comunicat Valentina Onică, președinta AO „Casa Speranțelor”.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.