Proiect de dezvoltare regională, inspectat de specialiștii ADR Nord

0
314

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională  Nord au efectuat vizite de inspectare în cadrul proiectelor de infrastructură implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. La vizitele de monitorizare au participat Constantin Bândiu, directorul interimar al Agenției, Vladimir Rogaciov și Vladimir Tifoi, specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor. În cadrul vizitelor efectuate, reprezentanții ADR Nord au monitorizat situația curentă privind implementarea proiectelor și au luat act de un șir de aspecte ce urmează să fie luate în considerare în vederea implementării corespunzătoare a proiectelor.

La Dondușeni, reprezentanții ADR Nord au monitorizat procesul de implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)”, lansat la începutul anului 2019. Noul sistem de alimentare cu apă va permite alimentarea cu apă potabilă din cele cinci sonde a circa șapte mii de locuitori ai orașului Dondușeni și a circa o mie de locuitori ai satului Climăuți. În cadrul proiectului au fost contractate lucrări de construcție-montaj în valoare de 10,94 milioane de lei. Până în prezent, din sursele financiare alocate din FNDR au fost valorificați 1,97 de milioane de lei. În prezent, se desfășoară lucrări de construcție-montaj în cadrul celor trei subproiecte ale proiectului.

Subproiectul 1: orașul Dondușeni, stația de pompare. Au fost finalizate lucrările de îngrădire a zonei de protecție a stației de pompare (montare eurogard). În prezent, continuă lucrările de amenajare a teritoriului și se pregătește pentru asfaltare drumul de acces către stația de pompare. De asemenea, se desfășoară lucrări de conectare a pompelor la stația de pompare (au fost instalate 4 pompe).

Subproiectul 2: orașul Dondușeni, apeduct după calea ferată.  Au fost montate 1.250 m de rețele DN160; 742 m de rețele DN125; 700 m de rețele DN110; 1.400 m de rețele DN90; 900 m de rețele DN50.

Subproiectul 3: satul Climăuți, raionul Dondușeni. A fost construită fundația turnului. Lucrările de forare a sondei au fost stopate, din cauza unui strat subteran de piatră. Se identifică soluții pentru spargerea acelui strat. Până în prezent, au fost montate 1.700 m de rețele.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.