Scriitori şi cititori

0
50

Toamna asta cititorii de la biblioteca raională „Iulian Filip” din oraşul Drochia au avut o întâlnire virtuală cu prozatorul, publicistul, poetul, fostul redactor al ziarului „Nezavisimaia Moldova”, Boris Marian.

-S-a implementat acest proiect care se numeşte „Dialoduri on-line cu personalităţi marcante din Republica Moldova” cu orientare spre binele cititorilor noştri, dar şi a însăşi personalităţilor, sau,, mai bine zis, a eroilor acestor manifestări, căci nu fiecare are posibilitatea să se deplaseze la depărtare. Mai este şi deficienţă de timp, probleme de sănătate, – ne-a povestit bibliotecara Galina Mâţu.
În cadrul întâlnirii cu Boris Marian discuţia s-a axat în jurul „Legendei Berzii Albe”. Este un poem actual şi interesant. Dialogul a fost susţinut de către elevii liceului „Ştefan cel Mare” din oraş în frunte cu profesoara de română Cristina Donici. Întâlnirea a fost posibilă datorită eforturilor depuse de către o prietenă apropiată a scriitorului pe nume Eugenia Jalbă, care, de fapt, locuieşte în Bielarusi, dar revine la baştină, căci este de origine din Drochia şi e fostă bibliotecară.
S-au recitat poeziile lirice ale d-lui Boris Marian, dar şi epigramele ironice şi pline de satcazm care îşi au drept prototipi pe Mihai Ghimpu, Vlad Filat.
-Rămân dator acestor frumoşi elevi, acestor bravi liceeni. Am să vin numaidecât să le recit poezii, să stăm de vorbă. Eu aşa mă bzucur de această întâlnire că vreau să vă invit la Chişinău, ca să vadă capitala în toată măreţia ei, – a menţionat scriitorul.
Prozatorul Boris Marian are peste optzeci de ani, dar setea de viaţă şi vigoarea nu îl lasă, ci îl face să creeze, să aibă întâlniri cu cititorii şi admiratorii talentului său.

Elena Ţîrdea-Spinei

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.