Un agricultor cutezător

0
94

Pe Anatolie Cocerovschi l-am văzut în acţiuni practice, în elaborarea strategiilor în domeniu şi în modul de a proceda înţelept în situaţii complicate. Se zice că actualmente, când agenţilor economici li se oferă o autonomie deplină, rolul direcţiei agricultură e redus. Poate că aşa ar spune unii care cred că această independenţă le-ar permite să procedeze aşa cum îi ajunge capul. Dar ca să nu dea greş în tehnologii, în respectarea multiplelor cerinţe agrotehnice, le vine în ajutor echipa lui Cocerovschi.

La un seminar al agricultorilor academicianul Boris Boincean de la Institutul „Selecţia” avea să spună:  „Discursul lui Cocerovschi e o adevărată teză de doctorat. argumente, cifre concrete, comparaţii competente, concluzii de valoare – toate sunt prezente în această lucrare ştiinţifică”.

Anatolie Cocerovschi se comportă faţă de orice „mărunţiş” în cel mai serios mod. El nu e un simplu funcţionar de birou, e o personalitate creatoare. Ideile sale merg înaintea deciziilor autorităţilor şi ale intervenţiilor ministeriale. Ele trag la cântar în sute de tone de producție agricolă.

– Eu nu-s teoretician, nu-s savant, ci un agricultor ce am deprins înţelepciune de la viaţă, de la ţăranii cu care am muncit, – afirmă Cocerovschi.

E aşa. Căci anterior mai mulţi ani la rând a fost conducător de întreprinderi agricole, aducându-le de la „coadă” în fruntea raionului.

Cocerovschi e un specialist organizat şi disciplinat. Nu-şi permite să fie aşteptat sau ca să-l ia alte treburi pe dinainte.

– Pentru mine dimineața se termină la orele 8.00. Mai departe e ziua de lucru, – zice Cocerovschi.

De fapt, nu se socoate cu timpul. Căci aşa e la agricultori. Muncă multă, odihnă când şi cum, slavă şi mai puţină.

– Onorurile sunt de prisos. Principalul roadă să fie şi sătenii să aibă pe masă pentru ei, dar şi pentru alţii, – zice Anatolie Cocerovschi.

Cu roadele floreştenii stau bine. La mulţi indici – pe primele locuri în republică. În acest succes e şi meritul lui Anatolie Cocerovschi.

Boris TODIREL

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.