Loc încărcat de sfințenie

0
486

Revărsare de Lumină și Har au trait de Sfântul Dumitru creștinii din Alexandru cel Bun, enoriași ai Bisericii „Sf. Mucenic Dimitrie”, prima biserică construită în această localitate, sfințită pe 11 noiembrie, 2017. A fost hramul bisericii și hramul satului. Un hram marcat în biserică modest, dar frumos – fără îmbulzeală și fără vorbe rostite în timpul slujbei. Cei care au ales să înceapă sărbătoarea în Casa Domnului, puțini la număr, au gustat din plin din bucuria și emoția unei slujbe de o rară frumusețe, oficiată de preoții Sorin Huluță și preotul gazdă, Iulian Damian. Două voci limpezi și calde, care făceau ca lumina cuvintelor din Sfânta Liturghie să se împletească armonios cu Lumina Soarelui, care pătrundea cu generozitate în sfântul locaș, cu parfumul dumitrițelor multicolore de lângă altar. Este o biserică îngrijită cu dăruire în care creștinul trăiește alese clipe de înălțare sufletească. (Cel puțin, așa am simțit eu ori de câte ori am pășit pragul acestui locaș ștefanian.) Ceea ce o deosebește de alte biserici, e faptul că aici toți creștinii cunosc cântările Sfintei Liturghii și toți le cântă în cor pe tot parcursul slujbei. E frumos, foarte frumos! Ușor din acest cor adiau și de Sf.Dumitru aripi de heruvim, iar glasul domol al celor doi preoți așternea peste suflete liniște și noi puteri. Predica a purtat și de astă dată o încărcătură cultural-spirituală.

După finalizarea slujbei, care a decurs în bună rânduială, sărbătoarea a continuat afară la o agapă frățească, unde s-au rostit gânduri frumoase despre lucrurile sfinte și s-a făcut pomenirea unui bun creștin cu numele ILIE.
Ce minunat că acest loc oferit pentru construcția bisericii de o familie generoasă a devenit încărcat de sfințenie și îndemn spre o viață tot mai rodnică în fapte bune!

Nina Neculce

PUBLICITATE