Toamna – anotimp al vieții

0
279

”Toamna se numără bobocii, se adună roadele. Totodată, pentru noi a venit Toamna vieții, spune domnul Vasile Manole din Soroca, ex-director, timp de 26 de ani, al școlii Nr. 2, astăzi – L T ”A. S. Pușkin”. ”Facem bilanțul: ce am făcut, ce putem să mai facem, să vadă și urmașii noștri că nu am trăit degeaba, dar am dus o viață bună.” .

Amintiri frumoase, cântece acompaniate de chitară, poezii mai vechi, mai noi au însuflețit o serată a Consiliului Organizației Veteranilor din raionul şi municipiul Soroca, organizată în restaurant, în data de 14 decembrie, cu genericul „Gutuie, galbenă gutuie”. Membrii organizației au contribuit din surse proprii la desfășurarea activității care le-a adus mulțumire sufletească. Sunt oameni în etate cu merite deosebite, care au muncit multe decenii demonstrând, în diverse domenii, rezultate greu de întrecut azi.

Învățătoare. A lucrat în trecut 53 de ani în școala din Țepilova. Elena BujorZiarul Nostru

Geplaatst door Ludmila Talmazan op Donderdag 14 november 2019

Președinta organizației, doamna Claudia Ivanova relatează că astfel de întâlniri se organizează regulat cu diverse ocazii speciale: ”Persoanele în etate trebuie să-și petreacă timpul undeva. Să nu stăm închiși în case, căci viața e frumoasă. Trebuie să o trăim și să ne uităm la nepoții noștri, să admirăm copilașii minunați care au evoluat aici.”

Săptămânal, în fiecare luni și joi, veteranii în muncă se adună pentru a discuta diferite subiecte și a se ajuta reciproc. Pentru că au dus dintotdeauna o viață demnă, tot ei sunt printre cei mai activi cetățeni, care participă atât în cadrul măsurilor culturale, cât și cele sociale, de voluntariat, dând un frumos exemplu noilor generații.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.