Transportatorii din Soroca în vizorul ANTA

0
1209

Inspectorii ANTA, INP și SFS au efectuat acțiuni comune în municipiul Soroca, în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți de persoane și mărfuri. Acțiunea face parte din cadrul realizării sarcinilor stabilite în Planul comun de activitate al Agenţiei Naţionale Transport Auto, Inspectoratului General al Poliţiei şi Serviciului Fiscal de Stat, privind măsurile de prevenire şi combatere a transportului rutier ilicit de mărfuri, colete şi persoane.

Astfel, în primele ore ale dimineții, pentru transportarea ilicită a persoanelor contra cost, pe itinerarul Soroca – Chișinău, 2 conducători auto s-au ales cu amenzi de 10 000 lei, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni.

În municipiul Soroca inspectorii au verificat și conducătorii auto ce prestează servicii de transport rutier de persoane contra cost în regim de taxi și prin servicii regulate în trafic local, fiind aplicate amenzi pentru lipsa actelor permisive la bordul autovehiculului și nerespectarea capacității de îmbarcare în transportul public.

Un transportator străin a fost sancționat contravențional pentru efectuarea transportului de mărfuri în regim neautorizat de cabotaj, fiind aplicată amendă de 4000 lei.

De la începutul anului 2019 și pînă în prezent, pentru încălcarea normelor de transportare a mărfurilor și persoanelor precum și protecția consumatorilor, doar în mun. Soroca inspectorii Agenției, au întocmit 207 procese-verbale cu privire la contravenție fiind aplicate amenzi în mărime de 10851 u.c.

Acțiuni similare vor continua în toate centrele raionale în vederea ameliorării situației în domeniul transportului rutier.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.

*

code