Între monitor și realitate

0
43

Biblioteca Iulian Filip din orașul Drochia a lansat un proiect modern cu tematica Dialog on-line cu personalități marcante din Republica Moldova.

– Am avut deja două dialoguri în cadrul acestui proiect, – ne-a povestit Galina Mîțu, bibliotecară. – Dialogurile s-au petrecut în sala de lectură a bibliotecii, cu Boris Marian și pământeanca noastră, scriitoarea și poeta Claudia Partole. Discuția cu Boris Marian s-a axat în jurul poemului Legenda berzei albe, susținută de către elevii liceului Ștefan cel Mare din oraș și profesoara Cristina Donici. Întâlnirea a avut loc la inițiativa Eugeniei Jalbă, o prietenă apropiată a scriitorului, fostă bibliotecară, care acum locuiește în Bielorusia, dar cu mare drag revine la baștină, în orașul Drochia. Dorul de casă o readuce și la bibliotecă, și întotdeauna cu o idee nouă pe care se străduie să o realizeze.

Al doilea dialog l-a inițiat biblioteca. Am ales-o drept protagonistă și erou principal pe d-na Claudia Partole care a acceptat cu plăcere să participe. Apropo, d-i vine cu drag la Drochia, ne-a vizitat, nu o dată, și biblioteca. În centrul discuției s-a aflat recentul roman publicat care se numește Rebela. Creația scriitoarei a trezit un viu interes în rândul adolescenților, unii chiar fiind marcați de evenimentele descrise în carte.
La eveniment au participat colaboratorii bibliotecii în numele lui Iulian Filip, profesoarele de limba romană Marina Lefter și Inga Mîțu, elevii de la liceul teoretic B. P. Hașdeu.
Sălile au fost pline cu elevi în ambele cazuri, – ne-a mai menționat d-na Galina. – Au fost niște discuții extraordinare. Apropo, acest proiect ne permite prin intermediul mijloacelor audio-vizuale să propagăm cartea, să aducem virtual în bibliotecă, acasă personalități marcante din republică, să discutăm problemele actuale ale colaboratorilor noștri.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.