Bun gospodar şi mare sufletist

0
1870

Despre Mihail Donos sătenii zic că uneori e iute în vorbe, dar tot timpul e bun la suflet. Şi când era director al Întreprinderii Agricole din Ciripcău, dar şi de când e primar al localităţii e de mare ajutor oamenilor. Orice adresare către el nu rămâne fără atenţie. Fie un suport material la vreo ceremonie, fie unul moral la o nevoie. Poate şi din aceste considerente e stimat de consăteni.
La alegerile locale din 2015 la Ciripcău a fost înregistrat un caz unical în republică – Mihail Donos a acumulat 100% din sufragii. Atunci se vorbea că şi contracandidatul său a votat pentru Donos. Şi acum, în actualul scrutin, deşi configuraţia politică s-a schimbat cu mult, iar la Ciripcău la funcţia de primar au aspirat mai mulţi candidaţi, Mihail Donos a luat peste 83% din votul din primul tur. A avut cu ce veni în faţa alegătorilor. Satul s-a schimbat spre bine, a devenit mai frumos, mai atrăgător. Aici trec cu traiul familii din alte localităţi, tinerii îşi construiesc case, străzile sunt asfaltate, sau pietruite. Apropo, când se construia traseul Sărăteni-Soroca, proiectul prevedea să „taie” un colţ de livadă a familiei Donos. Pentru aceasta se cuvenea o recompensă în valoare de circa un milion de lei. Şi ce credeţi, Mihail Donos a hotărât ca în loc de bani mai bine să fie asfaltat un kilometru din strada centrală a satului.
– Baştina e un lucru sfânt pentru mine, – afirmă primarul. – Cei ce trec prin funcţii înalte adesea uită de locul de unde şi-a lut zborul. Nu mi-s pe plac aşa persoane, care vorbesc de patriotism, dar fug tot mai departe de casa părintească.
– Mihail Donos e un mare sufletist şi un bun gospodar. De aceea şi îl alegem primar, – afirmă consătenii.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.