Universul cărții

0
178

Cartea este un mijloc de legătură dintre generații. O activitate fructuoasă care a reunit în jurul filelor pe elevi, părinți, profesori și bibliotecari, a fost desfășurată la 24 octombrie în incinta bibliotecii Liceului Teoretic ”Petru Rareș” din Soroca. Colectivul de elevi ai clasei a III-a B, ghidați de învățătoarea Mariana Haric, în colaborare cu dna bibliotecară Elena Ouș, au descoperit tainele cărților, împreună cu părinții, unii fiind și ei absolvenți ai aceluiași liceu. Activitatea transdisciplinară a îmbrăcat haina unui medalion literar cu genericul „Cartea e un univers secret creat de un om înzestrat cu geniu”.

Lecturi, jocuri didactice, cântece și diferite exerciții interactive au ajutat copiii să valorifice pas cu pas tema cărții. ”În cadrul orelor, elevii lucrează nu doar la o singură disciplină, la limba română sau doar la matematică, explică doamna învățătoare. E recomandabil ca elevii să aplice diferite însărcinări din domeniul tuturor disciplinelor învățate de ei. Prin dezvoltarea personală, copiii au descoperit drumul cărții, cu ajutorul figurilor geometrice au aflat proverbe, ca la final să concluzioneze care este importanța cărții.”

În cadrul activității, participanții au studiat cărțile deosebite ale elevei Loredana Chiperi, create din materiale reciclabile, împreună cu mama ei, pe diferite teme: insectele, lumea animală, flora etc. Lucrările originale au rămas în biblioteca școlară, fiind la dispoziția tuturor celor curioși și interesați de aplicații.

Părinții care au participat la medalion au rămas uimiți de felul în care se învață azi, tot mai diferit și mai interesant. Doar eroii cărților îndrăgite rămân a fi aceiași buni prieteni pentru cei mici, așa cum au fost cândva în pentru părinții lor.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.