Proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia, în dezvoltare

0
116

Recent au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia, precum și de îmbunătățire a serviciilor de aprovizionare cu apă în 6 localități din raionul Râșcani. Proiectele tehnice de execuție pentru cele două măsuri investiționale au fost elaborate de către specialiștii companiei de proiectare SRL „Fluxproiect”. Ulterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobate de către primăriile localităților vizate.

În context, directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a comunicat că, în următoarea perioadă, Agenția urmează să desfășoare procedurile de achiziții publice. Lucrările de construcție în cadrul celor două măsuri investiționale urmează să fie finanțate din sursele Uniunii Europene și din contribuția fiecărei localități beneficiare.

Amintim că, acum o lună, ADR Nord și GIZ Moldova, cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în valoare de 10,08 milioane de euro pentru achizițiile de lucrări de construcții în cadrul a șase proiecte investiționale, între care și cele din orașul Drochia și raionul Râșcani.

Proiectele de AAC din orașul Drochia și raionul Râșcani sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

PUBLICITATE