Reținut pentru contrabandă și circulație ilegală a drogurilor

0
118

Ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Soroca, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat din Ucraina, care introducea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova droguri de tip marijuană, cu  ulterioara comercializare.În urma activităților de investigație demarate în luna septembrie 2019, de polițiști, au fost acumulate informații referitor la un cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 54 ani, care,  periodic traversează hotarul RM și transportă droguri pentru ulterioara comercializare în raionul Soroca. Drogurile erau camuflate în mod specific,  pentru a nu fi detectate la traversarea hotarului prin punctul vamal, utilizând în acest sens automobilul personal dotat cu ascunziș.La data de 4 octombrie 2019, având informația precum că persoana intenționează să transporte o altă cantitate de droguri, polițiștii și  procurorii din  Soroca,  au efectuat acțiuni de urmărire penală și au reținut suspectul. 

Asupra lui, polițiștii au depistat  două pungi  în care se afla o  masă vegetală cu miros specific asemănătoare cu marijuana, în cantitate totală de aproximativ 1500 gr. În cadrul audierii, bănuitul a recunoscut vina, fiind constatat că acesta a transportat drogurile din Ucraina pe teritoriul R. Moldova, prin punctul de trecere Țechinovca – Soroca, cu scop de realizare.   Drogurile urmau să fie comercializate în raionul Soroca, iar valoarea aproximativă constituie aproximativ 60 000 lei. În privința bărbatului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 20 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, bărbatul riscă pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru „Contrabandă” până la 2 ani.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.