Poștașul – cel mai așteptat om din sat

0
189

Ziua Mondială a Poştei şi Ziua Profesională a Lucrătorului Poştal se sărbătorește, în fiecare an, la 9 octombrie. Scopul marcării acestei zile este de a conștientiza rolul sectorului poștal în viața oamenilor și a societăților de afaceri, contribuția poștei la dezvoltarea socială și economică a țărilor. Meseria de poștaș este una dintre cele mai vechi, care de veacuri a asigurat legătura între oameni. Fie ploaie, soare sau ninsori, poștașii parcurg zilnic distanțe mari pentru că sunt așteptați cu scrisori, trimiteri poștale sau colete. Poștașul e mai mult decât un simplu distribuitor de ziare, în acest domeniu poate să lucreze doar oameni de încredere, responsabili și abili.

Doamna Aurica Rusu, șefa Oficiului Poștal Voloave, mai adaugă, ca fiind primordială, calitatea de a fi sociabil, înțelegător. ”Nu fiecare are darul de a putea găsi limbaj comună cu orice om. Un poștaș bun este deschis spre comunicare, atent și cu zâmbetul pe buze. Oamenii ne așteaptă nu doar pentru cele peste 40 de servicii oficiale pe care le prestăm, ei au nevoie de informații, întreabă ce se mai aude prin sat și vor să povestească de ale lor.” În acest an, doamna Aurica a împlinit vârsta frumoasă de 50 de ani. Are o familie minunată, o fiică și un fecior, iar munca de poștaș, pe care o practică de zece ani, îi aduce satisfacție sufletească. Bani mai puțini, căci salariul de șefă a poștei nu întrece suma de 1600 de lei, dar ”să iau calea străinătății nu vreau”, spunea ea. ”Satele se pustiesc de tineri, dacă nu vine poștașul, ori alți funcționari, la pensionari, cine să-i mai viziteze pe bătrâni?”. La început circula cu bicicleta, dar deja de șapte ani, fiind încurajată de soț, a urcat pe scuter. Rapid și comod, în scurt timp ajunge, zi de zi, acolo unde este așteptată.

În Republica Moldova activează 1200 de oficii şi agenţii poştale prestând servicii cetăţenilor în mai mult de 1500 de localităţi ale ţării. ”Poşta Moldovei”, fondată la 1 aprilie 1993, este cel mai mare operator de profil din Moldova.

Cu ocazia zilei profesionale, stimați lucrători poștali, Vă urăm multă sănătate, performanţe şi succese în tot ceea ce faceţi pentru binele comunităţii, și vă aducem sincere mulțumiri pentru colaborare fructuoasă, și fie ca fiecare ziar, care va ajunge cu ajutorul dumneavoastră la cititorii noștri, să bucure prin noutăți bune spre prosperarea tuturor. La mulți, prieteni!

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.