Un eveniment grandios al etniilor la Drochia

0
47

Recent, la Muzeul raional de Istorie, Etnografie și Artă Drochia, s-a desfășurat evenimentul  cultural, cu genericul ”Cultura unește oameni”, organizat de  Direcția Cultură,Turism,Tineret și Sport Drochia, în cadrul Zilelor Etniilor din Republica Moldova. Casa Mare a Muzeului a găzduit oameni dedicați din domeniul culturii și colective artistice din raion. Evenimentul a avut drept scop consolidarea  relațiilor interetnice, incluziunea socială a persoanelor de etnie romă, rusă, ucraineană, prin prisma promovării tradițiilor, obiceiurilor, meșteșugurilor și bucatelor tradiționale a etniilor din care fac parte.

Prezența experților a conferit sărbătorii o importanță marcantă, fapt ce a invocat celor prezenți o doză de curaj în prezentarea, cu prilejul Zilelor Etniilor. După inscursiunea în timp, privind istoria etniilor din raionul Drochia, a urmat un program artistic.

Nu au lipsit, desigur, nici tradițiile etniei ruse, fiind prezentate de Marina Olenic din s.Pervomaisc, iar Mihai Chilari din s:Mîndîc și Bianca Recean au interpretat frumoase piese rusești. Toți cei prezenți la sărbătoare s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor, directorul muzeului raional Dumitru Postovan și muzeograful Svetlana, care le-au organizat și o excursie în galeria de Artă și Pictură.

A fost o sărbătoare de suflet, unde fiecare a venit să  împărtășească din splendoarea și coloritul etniei, pe care o reprezintă,  conturând importanța promovării culturii și tradițiilor, ce-i definește ca entitate.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.