Ansamblul ”Sudarușca” la Festivalul etniilor din Ocnița

0
129

Ansamblul folcloric ”Sudarușca” din or. Drochia, ghidat de conducătorul artistic Veaceslav Mazur a evoluat cu succes la Festivalul Etniilor, cu genericul ”Unitate prin Diversitate”, care s- a desfășurat în orașul Ocnița. Evenimentul a fost organizat de Adminstrația locală Ocnița și Secția Cultură, adunând cele mai bune colective artistice din raioanele Ocnița, Otaci, Drochia, Glodeni, din Ucraina și Transnistria. Unitatea, prietenia, înțelegerea reciprocă între etniile, care locuiesc pe teritoriul R.Moldova – au fost obiectivele principale ale festivalului. Primirea caldă și ospitalitatea gazdelor, dar și buna organizare și desfășurare a evenimentului, au oferit artiștilor  inspirație, dispoziție la maxim și momente unice.

Ansamblul ”Sudarușca” a impresionat publicul spectator prin coloritul vestimentar și repertoriul unical, dar și prin ținuta scenică și măiestria interpretativă. Astfel, câștigând trofeul festivalului, juriul a menționat, că acest colectiv s-a bucurat de cea mai înaltă apreciere, plasându-se pe loc de cinste în lista colectivelor profesioniste.

Nu este pentru prima dată, când colectivul ”Sudarușca” se bucură de recunoaștere și apreciere pentru prestanța și profesionalismul interpretării, grație unei munci neobosite și pline de sacrificiu atât al conducătorului Veaceslav Mazur, cât și al fiecărui membru al colectivului. Succese remarcabile au avut și pe scenele din regiunea Kursk, Rusia și Georgia, reprezentând cu mândrie imaginea raionului Drochia prin diversitatea și frumusețea tradițiilor etnice.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.