Polițiștii desfășoară operațiunea „Pietonul”

0
119

Polițiștii au demarat operațiunea „Pietonul”. Pe perioada desfășurării acesteia, 02 – 27 septembrie, se pune un accent aparte pe informarea pietonilor despre cum să traverseze corect și în siguranță strada. Potrivit ofițerului pentru sistematizarea circulației rutiere a Serviciului Supraveghere tehnică și accidente rutiere, Igor Sochircă, în această perioadă, vor avea loc mai multe activități de instruire în școli și grădinițe privind prevenirea accidentelor rutiere. Pentru că micuții pietoni de astăzi sunt șoferii de mâine, orele de educație rutieră sunt extrem de importante pentru copii, încă din grădiniță sau de pe băncile școlii. Noul an școlar a început cu implicare și încredere, astfel încât eforturile oamenilor legii să le asigure copiilor un mediu sigur. Elevii și copiii sunt atenționați despre cât de importante sunt regulile de circulație și respectarea acestora, atât de către  șoferi, cât și de pietoni.

Printre cele mai principalele reguli sunt:

– nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;

– nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare;

– pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;

– pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;

– după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii.

În primele 7 luni ale acestui an, în țară s-au produs 479 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 51 de persoane au decedat și 447 au fost traumatizate. Din numărul total de accidente, în 220 de cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 259 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.