De ziua Independenţei!

0
123

Stimaţi concetățeni! Ziua Independenței constituie un fericit prilej de a evoca o pagină din trecutul glorios al ţării şi în acelaşi timp de a privi cu curaj, răbdare, chibzuință și încredere în viitor. Actul istoric și legitim desăvârșit la 27 august 1991 prin adoptarea Declarației de Independență este momentul care a deschis drumul spre modernizarea Republicii Moldova și afirmarea identității naționale.
Istoria are un sens unic, de aceea în această zi, mai mult decât oricând, nu putem și nu avem dreptul să uităm istoria, trecutul, cultura, credința și testamentul moral pe care l-am primit la rândul nostru. Avem responsabilitatea de a le transmite intacte mai departe.
Cu ocazia consemnării a XXVIII-a aniversare de la proclamarea independenței Republicii Moldova, precum şi a sărbătorii naţionale „Limba Noastră”, Vă adresez cele mai calde gânduri şi urări de sănătate, bunăstare, bucurii și împliniri alături de cei dragi.
Trebuie să fim convinşi în puterea şi tăria noastră şi în viitorul prosper al ţării.
La mulţi ani Republica Moldova ! La mulţi ani dragi concetăţeni !

Cu respectuos devotament, Corneliu PADNEVICI, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Dragi floreșteni, dragi moldoveni! 27 august – Ziua Independenței Republicii Moldova – e cea mai importantă sărbătoare a noastră ca cetățeni.
E sărbătoarea care ne unește, sărbătoarea care ne reamintește în fiecare an că suntem o țară independentă și stăpână pe destinul ei. Această zi a devenit parte din identitatea noastră națională.
Cu bune și cu rele, am parcurs împreună 27 de ani de Independență, construind instituții, modernizând economia țării, ajutând comunitățile locale și încercând să aducem bunăstare pentru oamenii Moldovei.
În toți acești ani, moldovenii au făcut lucruri bune pentru țară, lucruri de care dumneavoastră trebuie să fiți mândri. Dar, cu siguranță, mai sunt multe de făcut.
Muncind împreună în continuare, cu seriozitate și corectitudine, vom face din Moldova o țară mai bună, o țară în care copiii noștri să trăiască mai bine, iar cei plecați temporar peste hotare să-și dorească să revină.
Vă felicit cu Ziua Independenței și vă urez tuturor sănătate și prosperitate, iar țării noastre pace, bună înțelegere între cetățeni și dezvoltare pe drumul ei european. Doamne-ajută!
Eugen Nichiforciuc , Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

 

Stimaţi concetăţeni! Ziua Independenței Republicii Moldova ne adună și ne unește, atât ca cetățeni ai acestui Stat, cât și ca popor, care acum 28 de ani a ales democrația, libertatea și independența.
În fiecare an ne bucurăm de această zi minunată la fel de mult cum ne bucurăm de propria zi de naștere, simțindu-ne parte componentă a unui neam destoinic, care prin jertfă, cu prețul propriei vieți și-a căpătat propria libertate, demnitate și independență. Neam destoinic, care cu pietate își cinstește strămoșii, istoria, păstrează tradiția! Neam capabil să-și construiască un viitor frumos aici, acasă!
Vă adresez, dragi concetățeni, cele mai călduroase felicitări cu ocazia sărbătorii naționale – Ziua Independenţei, dorindu-vă tuturor multă sănătate, prosperare, optimism și seninătate, încredere în forțele proprii, proiecte și visuri împlinite, noi realizări în activitatea de dezvoltare și consolidare a statalității Țării noastre, afirmare a nestematelor valori naționale!

Aliona Pilipețcaia, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Stimaţi concetăţeni! În numele Consiliului Raional Soroca și al meu personal, am deosebita onoare de a vă felicita cu ocazia celor două mari sărbători naţionale – Ziua Independenţei şi Limba noastră.
Se împlinesc 28 de ani de când poporul nostru a ales să trăiască liber, să-și făurească suveran destinul și să traseze politici de dezvoltare pentru viitor. Astăzi, fiind independenți, putem continua încrezuți consolidarea democrației, a statului de drept și a parcursului european pentru țara noastră.
Suntem mândri că avem un trecut, o istorie, că avem identitate și demnitate. Fiecare dintre noi are o datorie morală: aceea de a ne cunoaște trecutul și de a păstra cu sfințenie aceste valori pentru care înaintașii noștri au luptat și cărora le purtăm recunoştinţă..
Cu toții știm că mai sunt multe de făcut pentru implementarea reformelor atât de necesare pentru dezvoltarea societății. Acest lucru poate fi posibil doar cu sprijinul dumneavoastră, pentru că numai prin conlucrare, încredere și implicarea tuturor în soluţionarea problemele existente pot fi obţinute rezultate dorite.
Vă urăm un viitor cu realizări frumoase, sănătate, succese în realizarea proiectelor profesionale și personale!”

Cu respect, Ghenadie Muntean,Președinte al raionului Soroca

Stimați locuitori ai raionului Drochia! Cu prilejul a 28 ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, fiind în ajunul sărbătorii naţionale „Limba Noastră” şi a celei creştine „Adormirea Maicii Domnului” – zi a Hramului oraşului Drochia şi a satelor Sofia, Drochia, Moara de Piatră, Iliciovca şi Măcăreuca, Vă adresez cele mai alese cuvinte de felicitare şi urări de bine, sănătate, fericire, prosperitate şi să-i aveţi mereu aproape pe cei dragi.

Cu profund respect, Ion DASCAL, Preşedintele raionului Drochia

Dragi cetățeni ai Republicii Moldova! Cu deosebită plăcere și respect, vreau să vă felicit cu această sărbătoare națională – Ziua Independenței Republicii Moldova, prin care, se marchează 28 de ani de la adoptarea Declarației de Independență.
Ziua de 27 august va rămâne pentru totdeauna înscrisă cu litere de aur în paginile de cronică a edificării statului nostru. Această sărbătoare scoate la iveală spiritul nostru patriotic și ne amintește, cu regret, de trăirile de până în anul 1991.
Îmi exprim recunoștința față de toți cei care au stat la originea dezvoltării Republicii Moldova ca stat de drept și au făcut față provocărilor timpului, manifestând fidelitate și credință pentru apărarea valorilor supreme ale Republicii Moldova – suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării. Vă îndemn să păstrăm tradițiile și valorile, pentru care au luptat strămoșii noștri. Să purtăm cu drag în inimă titlul de moldovean.
Iubiți-vă casa, cinstiți părinții și vorbiți cât mai frumos limba! Asta e tot ce avem mai scump pe acest pământ!
La Mulți Ani dragă țară, scump plai mioritic!
La Mulți Ani Republica Moldova!
Cu respect, Ştefan Paniş, Președinte al raionului Floreşti

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.