Activități frumoase de hramul orașului la Soroca

0
1442

Sorocenii vor avea parte de evenimente frumoase de Ziua Independenței și ziua orașului. Cu ocazia celor 520 de ani sărbătoriți, vor fi organizate mai multe activități consacrate evenimentului. În acest context, a avut loc o ședință organizată de primarul municipiului privind conceptul sărbătorilor care vor avea loc pe 27 și 28 august. Astfel, la data de 27 august, localnicii, dar și oaspeții municipiului vor avea posibilitatea să privească în trecut, datorită activităților organizate în cadrul Festivalului Medieval, ce se va desfășura la cetate. În aceeași zi, aici vor fi aduse coroana reconstituită și crucea lui Ștefan cel Mare. Astfel, la ora 10.00, în preajma cetății, toți doritorii le vor putea vedea.

A doua zi, de hramul orașului, va fi organizată și o cantina socială, care va avea loc în preajma primăriei, unde personele nevoiașe vor fi servite cu mămăligă și friptură.

Totodată, pe malul râului Nistru, pescarii vor pescui într-un stil medieval, iar doritorii vor putea să guste contra plată pește prăjit. La eveniment au fost invitați și vânătorii, care vor prezenta o expoziție de animale împăiate.

De Ziua orașului, municipiul Soroca va semna și acorduri de înfrățire cu două orașe. Este vorba de orașul Marburg din Polonia și Turnul Severin, România.

În cadrul ședinței, Victor Său, primarul municipiului a anunțat că în ziua de 28 august, copii, tinerii, dar și toți amatorii sportului vor avea parte de mai multe competiții sportive. La hramul orașului vor fi prezente mai multe delegații din localitățile înfrățite cu Soroca, vor fi organizate activități pentru copii, iar seara va culmina cu un concert cu formația Akord, Alex Calancea Band, Tharmis, Adriana Ochișanu, etc.

Consultări publice privitor la organizarea hramului orașului Soroca, care va fi sărbătorit pe 28 august

Geplaatst door Ziarul Nostru op Vrijdag 16 augustus 2019

PUBLICITATE