Grevă la Soroca. Microbuzele nu au activat pe parcursul zilei. VIDEO

0
1432

Sorocenii care se deplasează cu transportul public au avut parte astăzi de o surpriză neplăcută chiar de dimineață. După ce au așteptat mai mult timp în stații, oamenii au aflat că microbuzele de pe rută nu circulă. Asta după ce șoferii microbuzelor din oraș au intrat în grevă, deoarece mașinile au fost supuse unui control inopinat efectuat de Agenția Națională Transport Auto. Conducătorii de maxi taxi, dar și cei de pe rutele interurbane, au fost anunțați în rezultatul verificărior, că mașinile nu corespund cerinților.

Unii administatori ai întreprinderilor ce prestează   servicii de transport pentru pasageri, spun că protestul va continua atât timp până când nu vor fi majorate și taxele de la 2 la 3 lei.

Potrivit comandantul Plutonului de Patrulare Soroca-Florești, astfel de acțiuni se desfășoară periodic pentru verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport pentru călători.

  • În perioada 12 august -6 septembrie se petrece operațiunea „Autobuz”, în comun cu alte sevicii abilitate în domeniul transportului auto. Operațiunea se petrece periodic întru asigurarea unui comportament bun a conducătorilor auto ce transportă călători, întru asigurarea bunei călătorii a pasagerilor și totodată verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport, – a menționat Gavril Ghilas, comandantul Plutonului de Patrulare Soroca-Florești.

Nici administatorii întreprinderilor, și nici șoferii microbuzelor de rută nu au anunțat cînd acestea urmează să fie puse în circulație, cert este faptul că până atunci sorocenii vor fi nevoiți să se descurce care și cum poate pentru a se deplasa prin oraș.

PUBLICITATE