Sfințirea și înălțarea turlei pe clopotnița-paraclis din Șolcani

0
150
Foto: http://ioanmosnegutu.info

La intrarea în satul Șolcani, raionul Soroca, a fost construită o clopotniță-paraclis cu hramul în cinstea „Tuturor Sfinților”. Construcția a fost înălțată la inițiativa și cu suportul primarului localității, Boris Rotaru, dar și cu sprijinul enoriașilor din comunitate. Astfel, la data de 13 iulie, în prezența unui sobor de preoți și a creștinilor, episcopul Ioan al Sorocii, însoțit de protoiereul Nicolae Craveț, au oficiat slujba de sfințire a turlei și a crucii ce s-au înălțat și montat pe paraclis.

Zi istorică în comuna Șolcani din Soroca. Sfințirea și înălțarea turlei pe clopotnița-paraclis cu hramul în cinstea „Tuturor Sfinților”.

Geplaatst door Ziarul Nostru op Vrijdag 12 juli 2019

Eveniment istoric la Șolcani. Sfințirea și înălțarea turlei pe clopotnița-paraclis cu hramul în cinstea „Tuturor Sfinților”.

Geplaatst door Ziarul Nostru op Zaterdag 13 juli 2019

La eveniment au mai participat Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova,  Ghenadie Muntean, președinte al raionului Soroca, Victor Său, primar al municipiului Soroca, Boris Rotari, primar al comunei Șolcani, Victoria Andriuță, primar al satului Șeptelici, Serghei Dragan, antreprenor,  Feodosie Bordian, viceprimar al municipiului Soroca ș. a.

Potrivit episcopului Ioan, troițele, paraclisele și clopotnițele edificate la intrarea în localitate, sunt adevărate fortărețe spirituale, dovedind trecătorilor despre evlavia și atașamentul oamenilor din parohie față de cele sfinte.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.