O întâlnire de suflet a absolvenților după o jumătate de secol

0
525

Fiecare din noi avem în suflet un colțișor destinat amintirilor, în special, dulcilor amintiri de școală- acel loc, unde ne-am petrecut cei mai frumoși ani din viață. Căci, numai școala este locul, unde ne  vom întoarce cu drag, în calitate de elevi, ori de câte ori vom avea ocazia. Clipe plăcute și emoții nedescrise aveau să trăiască absolvenții gimnaziului ”Viorel Cantemir” din satul Sofia, în  după amiaza zilei de 13 iulie, la frumoasa aniversare de 50 ani de la absolvirea școlii.

Puțini din absolvenții de astăzi, își mai amintesc de școala, în care au petrecut cei mai frumoși ani de adolescență, dar și de profesorii, care le-au motivat alegerea în viață. Lucru de necrezut, dar la întâlnire au fost prezenți aproape toți colegii promoției XXI, a anului 1969. Ideea de a organiza un asemenea eveniment, aparține la doi colegi de clasă ,Lidia Leahu și Valeriu Patrașcu, care, cuprinși de nostalgia frumoaselor amintiri a celor 50 ani de la absolvirea școlii, au rezolvat în termen record toate întrebările organizatorice, oferind o surpriză extraordinară  foștilor colegi, dar și profesori.

Fiind întâmpinați cu pâine și sare de organizatorii evenimentului, au mers în vizită la Muzeul de Istorie și Etnografie, la biserica din localitate, după care, au continuat sărbătoarea în sala festivă a gimnaziului.

Sărbătoarea a fost întregită de un program artistic, prezentat de neîntrecutul interpret, Victor Cemortan, îmbinat armonios cu buna dispozițe, distracție și multă voie bună, prilejuite de năstrușnice amintiri și concursuri haioase. Toți participanții au evadat preț de câteva ore în împărăția acelor amintiri, devenind acei copii ștrengari, doar numai argintul firelor cărunte, aveau să trădeze povara anilor.

Evenimentul a fost onorat de prezența  părintelui Valeriu, care a închinat o sfântă rugăciune, susținut de toți cei prezenți, a directorului gimnaziului ”Viorel Cantemir”, Aurelia Mocanu și celor 11 profesori, căror soarta le-a hărăzit să trăiască clipele fericite ale reîntâlnirii cu foștii lor elevi. Au adersat mesaje de felicitare, și-au împărtășit cu multă însuflețire impresiile anilor ce-au trecut fulgerător, lăsând în urmă amintiri plăcute, dar și amintiri durute, cu recunoștință venerând amintirea foștilor colegi și profesori, trecuți în neființă.

Un moment emoționant a fost decernarea scumpilor profesori cu diplome de excelență din partea absolvenților, pentru munca plină de dăruire și profesionalism, dar și a medaliilor jubiliare, cu prilejul celor 50 ani de la absolvire, care au fost oferite sărbătoriților de către cele două nepoțele drăguțe a d-nei Lidia Leahu, ce au conturat valoarea anilor, ce au trecut și legătura armonioasă între generații.

Și-au reamintit cu drag și lecțiile de limbă română, istorie, matematică, geografie, dar și ora dirigintelui, în cadrul unui concurs, intrând în rolurile de elevi cu mult entiziasm. Neîncăpătoare poate erau băncile din clasa demult părăsită, dar mirosul de vopsea proaspătă și geamurile, luminate de strigătul copilăriei și sunetul clopoțelului, puteau fi citite în ochii plini de lacrimi, de bucuria clipelor trăite, împreună cu dragii colegi de clasă.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.