”Academia micilor vedete” au prezentat un spectacol incendiar de Ziua Copiilor

0
165

Ziua Internațională a Copiilor –  1 iunie, a fost pentru artiștii studioului ”Academia Micilor Vedete” și zi de sărbătoare, dar și o zi de muncă, în sensul propriu al cuvântului.

Priveam curioasă la fețele micilor vedete, care aveau să prezinte în premieră un spectacol de zile mari pentru alți semeni de-ai lor: fețele îmbujorate de emoții, privirea agitată, care căuta cu îngrijorare, nu cumva să le scape ceva din recuzita necesară pentru spectacol. Mult m-a mirat faptul, că acești mici artiști, dar încă copilași, aveau altoit atât de pronunțat un simț major al responsabilității, care, uneori nu-l au nici cei maturi. Câte emoții trăite după culise, înaintea unui spectacol, de parcă ar fi fost pentru ei un test de maturitate, un examen în toată legea cuvântului. Aceste calități minunate, alături de talentul și măiestria, cu care au evoluat, sunt indiscutabil un merit și un rezultat al  muncii enorme, pline de dăruire și profesionalism a conducătorului artistic, care a regizat și spectacolul de Ziua Copiilor, d-nei Cristina Țurcanu.

Spectacolul a început cu debutul celor mai mici, cu vârsta de 3-4 ani, care au trezit admirația și dragostea spectatorilor, doar la simpla apariție în scenă, până a evolua în recital. După programul prezentat, au urmat aplauzele publicului spectator, care a rămas încântat de prestanța micilor vedete. Cu mult mai mândri s-au simțit artiștii, când în scenă a urcat președintele raionului, Ion Dascal, împreună cu fiul său Ștefănel, care au venit să adreseze urările de sănătate și mesajul de felicitare tuturor copiilor cu sărbătoarea lor. Câtă fericire a fost atunci în ochii lor și câtă bucurie!

D-nul președinte, Ion Dascal, a menționat în mesajul său despre importanța acestei sărbători pentru întreaga comunitate, despre grija față de tânăra generație și asigurarea unei copilării fericite, despre  înalta responsabilitate a părinților, profesorilor și mentorilor in fața celei mai nobile misiuni – de a modela și a educa copiii în spiritul valorilor autentice ale neamului.

Mesaje lafel de emotive au adresat și Protoiereul Mitrofor Pavel Vuluța, Protopop al bisericilor din raionul Drochia și paroh al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Drochia și Rodica Lozovan, șefa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia, care au accentuat importanța promovării și cultivării valorilor spirituale, păstrării tezaurului cultural autentic.

După masajele de felicitare a urmat evoluarea Teatrului popular ”Tezaur” – artiștilor din grupa mare a ”Academiei Micilor Vedete”, care au prezentat un inedit și original spectacol, pe motivele poveștilor crengiene, cu prezentarea obiceiului ”Ursitoarele”, împletit armonios cu cântece folclorice autentice și scenete, condimentate cu un rafinat umor popular. Zâmbetul și admirația spectatorilor a oferit micilor actori și mai mult curaj, prezentând jocul actoricesc al personajelor ca niște adevărate vedete.

Spectacolul  a durat mai bine de o oră și jumătate, dar timpul a trecut pe neobservate atât de repede, că spectatorii parcă mai așteptau ceva, nu se încumetau să părăsească sala. Sub aplauzele celor prezenți, în ochii căror străluceau lacrimi de bucurie, cei 45 de artiști au primit în dar flori, bomboane, iar din partea președintelui raionului, Ion Dascal – câte un bilet la carusel de Ziua Copiilor și diploma de merit pentru prezentarea de succes. Desigur, că în spatele unor rezultate de performanță, este o muncă asiduă, plină la sacrificiu, o muncă enormă, care merită să fie apreciată a conducătorului și regizorului acestui minunat colectiv, Cristinei Țurcanu, care în timp record a reușit să spargă gheața temerilor și a scos la lumină acești tineri vlăstari, aceste tinere talente, pentru ca să-i arate lumii întregi.

  • ”Nu am cuvinte, ca să exprim emoțiile, prin care am trecut acum câteva zile, – mărturisește Cristina Țurcanu, – știam foarte bine că-mi asum o responsabilitate enormă de e prezenta în premieră un asemenea spectacol, pentru un public atât de numeros, dar am avut încredere în talentul lor, pe care l-am modelat  cu răbdare multe ore și zile în șir. Astăzi  rezultatul a îndreptățit așteptările, mă simt împlinită și mândră de micii mei actori.”

Aceștea au fost cei mai curajoși eroi ai unei povești frumoase de Ziua Copiilor, au fost actorii ”Academiei Micilor Vedete”, care au făcut o sărbătoare  de neuitat pentru toți copiii și despre care, sunt sigură, veți auzi încă de multe ori.

 

 

PUBLICITATE