56 cei mai de succes elevi din raionul Soroca au concurat pentru titlul ”Elevul Anului 2019”. Află cine a luat trofeul.

0
1437

La data de 24 mai 2019 a avut loc concursul raional ”Elevul Anului”, ediția a IX-a, în cadrul căruia au fost identificați și premiați cei mai de succes elevi din raionul Soroca.

Premiul Mare de 1000 de lei și titlul ”Elevul Anului” a fost câștigat de Nadejda Gordic, elevă în clasa a XI-a, IP LT ”Constantin Stere” din Soroca. ”Premiu este rezultatul muncii mele pe parcursul acestui an școlar și a efortului depus de către profesorii și părinții mei. Cu atât mai mult, obținerea titlului de „Elevul Anului 2019” semnifică un nou început, o motivație de a avansa și de a atinge noi orizonturi și înălțimi. Acest premiu mă stimulează să nu cobor de pe poziții. Doar înainte, spre noi încercări și succese!”,  a menționat cu mândrie deținătoarea trofeului.

Participarea la acest concurs este deja un succes mare, deoarece aici au ajuns învingătorii la diferite olimpiade, elevii, din instituțiile de învățământ din raion, cu cele mai înalte medii școlare.

Președinta juriului, șefa Direcției de Învățământ Soroca, Angela Mușenco a mulțumit tuturor profesorilor și părinților care au încurajat tinerii și a felicitat pe toți elevii care s-au înscris în concurs: ”În acest an, am avut o ediție deosebit de frumoasă. A fost abordată o temă foarte importantă în sistemul nostru educațional, despre importanța temelor pentru acasă. Elevii au adus acele mesaje din școli care să ne convingă că într-adevăr sunt schimbări în ceea ce ține de volumul și caracterul temelor pentru acasă.”

Premiile și mențiunile au fost acordate după cum urmează:

Categoria ”Clasa a V-a a VI-a”:

Locul I – Stempovschi Tristan, LT ”Constantin Stere”

Locul II – Cojocaru Vlada, LT ”Constantin Stere”

Locul III – Sîli Milena, LT ”Constantin Stere”

Mențiuni:

  • Tofan Cezar, LT ”Constantin Stere”
  • Vataman Anastasia, Gimnaziul Vădeni
  • Cernatîschi Cătălina, LT ”Constantin Stere”
  • Țurcan Sabina, LT ”I. Creangă”

Categoria ”Clasa a VII-a a IX-a”:

Locul I – Zăbreanu Andrei

Locul II – Lupu Vitalia, LT ”Constantin Stere”

Locul III – Cernatîschi Dan, LT ”Constantin Stere”

Mențiuni:

  • Coțaga Livia, Gimnaziul Vasilcău
  • Zabulica Dumitru, Gimnaziul Slobozia-Cremene
  • Spatarel Ecaterina, LT ”Ion Creangă”
  • Wang Bing Wen Alexa, Gimnaziul Voloave
  • Focșa Ion, LT ”P. Rareș”

Categoria ”Clasa a X-a a XII-a”

Locul I – Lupașco Andrei, LT ”Constantin Stere”

Locul II – Caldare Elena, LT ”P. Rareș”

Locul III – Gatman Robert, LT ”Constantin Stere”.

Mențiune – Teletea Alexandru, LT ”Vîsoca”

Media școlară, punctajul acumulat în baza diplomelor obținute anterior și proba orală cu genericul ”Tema pentru acasă: stimulare sau intimidare” au fost elementele de bază ale evaluării concurenților. Relevanța, originalitatea, coerența și creativitatea sunt criteriile care au contat mult în aprecierea prezentărilor orale, unde elevii au demonstrat competențe la cel mai înalt nivel și au fost apreciați cu diplome, bani, ceasuri inteligente și alte premii oferite de către partenerii concursului.

Prezent la activitate, vicepreședintele raionului Soroca, Vladimir Nicuță a apreciat efortul depus de participanți: ”Concursul ”Elevul Anului” inițiat de Consiliul Raional bucură și în acest an, în special pentru creșterea numărului de concurenți, inclusiv din instituțiile de învățământ din raion. E de apreciat faptul că, pentru prima dată, un agent economic vine să susțină elevii cu premii speciale.”

Totodată, 10 elevi cu locuri de frunte au primit cu bucurie promisiunea de a călători gratuit în România, în cadrul proiectului de parteneriat cu Suceava: ”Traseele Voievodului Ştefan cel Mare în Ţara de Sus a Moldovei”, care se va derula în perioada 15 mai -15 septembrie.

Un premiu special a fost înmânat elevului Zabulica Dumitru, din partea Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din raional Soroca, reprezentată de către președinta Nadejda Seredovschi. Pentru prezentare ingenioasă a probei orale, Zăbreanu Andrei  a primit cadou 500 de lei și un rucsac din partea Centrului de Resurse pentru Tineret Dacia. De asemenea, premiată din partea revistei ”Noi”, a fost eleva Vataman Anastasia.

Concursul „Elevul Anului”, organizat de către Direcția de Învățământ Soroca, vine să motiveze tinerii școlari să exceleze în domeniul studiilor.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE