Elevii atenționați despre regulile în trafic (Video)

0
148

Peste 120 de elevi ai claselor primare, din Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Soroca, au participat la lecții de educație rutieră. Angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Soroca, le-au prezentat elevilor principalele reguli rutiere, dar şi cum să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pieton, pasager în autoturism şi în autobuz sau în calitate de biciclişti.

Orele de educație rutieră au fost desfășurate cu implicarea elevilor din aceeași instituție care au participat la Concursul “Traficul rutier, înseamnă viață”. Astfel, comandantul Plutonului de Patrulare Soroca – Florești, Gavril Ghilas, alături de participanții la concurs, de asemenea, au urmărit scopul sensibilizării elevilor față de situațiile extreme, de urgență, care se pot întîlni pe un drum public și nu în ultimul rînd au adus la cunoștință care sînt regulile de bază pe care copiii trebuie să le respecte:
– să se ghideze după indicatoarele rutiere;
– să se echipeze corespunzător atunci cînd circulă cu rolele sau bicicleta;
– să poarte, pe timp de amurg sau condiţii meteo nefavorabile, accesorii reflectorizante sau îmbrăcăminte de culori aprinse, pentru a fi mai vizibili în trafic, etc.
Elevii au răspuns la întrebările poliţiştilor și a colegilor mai mari și au primit broșuri informative, astfel copiii au plecat acasă cu multe lucruri învăţate.

În acest context, poliţiştii îşi propun să le insufle copiilor importanţa respectării regulilor de circulaţie de către toţi participanţii la trafic, dar şi să poată înţelege mai bine misiunea poliţistului în stradă. Aceste instruiri au ca scop însuşirea regulilor de circulaţie, respectarea acestora şi totodată prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul copiilor.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.