Pentru orice problemă există o soluție

0
228

Recent a fost lansată o nouă inițiativă de către Grupul Cetățenilor Activi din Drochia, privitor la crearea condițiilor decente în zona verde a parcului central din oraș, care este amenajat cu bănci pentru odihna cetățenilor și terenuri de joacă pentru copii, cu un havuz, care în scurt timp va deveni funcțional.

Preponderent, în perioada de vară, crește simțitor numărul oamenilor, care vin să-și petreacă timpul liber și să se odihnească împreună cu copiii. Dar lipsa unui veceu public transformă parcul central pe timpul verii într-o sursă imensă de poluare nu doar de câinii vagabonzi, dar și de oameni. Fiind în căutarea unui loc, pentru a-și satisface necesitățile, unii le găsesc în spatele stadionului din preajma parcului, alții sunt nevoiți să plece acasă, scurtând timpul de odihnă în sânul naturii.

În acest context, grupul cetățenilor activi solicită implicarea administrației publice locale, pentru rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme – de a construi și amenaja un veceu public în parcul central. A fost lansat și un sondaj, în care este solicitată opinia locuitorilor orașului și tuturor celor, care nu sunt indiferenți față de starea locurilor publice și sunt cointeresați de păstrarea ordinii și curățeniei, care ar contribui la promovarea unui mod de viață sănătos și odihnei plăcute. În lista subiectelor prioritare din sondaj sunt incluse subiectele:

1.Amenajarea unui spațiu de agrement în regiunea Lacului Comsomolist din oraș.

  1. Amenajarea și dotarea cu echipament necesar a unui teren pentru antrenament sportiv (fitness) în aer liber;
  2. Instalarea mai multor terenuri de joacă pentru copii în diferite regiuni ale orașului;
  3. Reamenajarea pistei de alergat pe stadionul orășenesc;
  4. Amenajarea unui veceu public.

Nu am ezitat să aflăm opinia d-nei Nina Cereteu, primarul orașului, cât privește problema veceului public:

  • Deoarece suntem în plin an bugetar, iar resursele financiare au fost distribuite demult, o să fie mai greu să construim un veceu nou, – menționează d-na primar, – dar ne străduim să găsim cea mai optimă rezolvare a problemei, reieșind din condițiile existente. Până identificăm resurse financiare, pentru a construi un veceu permanent, ca soluție de moment, vom instala un WC biologic, poate se mai disciplinează și lumea un pic, între timp, iar la apariția supra veniturilor, sau poate a unor noi proiecte, vom amenaja un veceu permanent. Fiecare din noi ar fi bine să aibă o responsabilitate majoră în ce privește protejarea mediului, în care creștem și ne educăm copiii, dar și unde ne odihnim lan fel. Doar atunci ne vom putea bucura de un trai, pe care ni-l dorim cu toții.

Recent, intrarea în Parcul Central  a căpătat un aspect modern  și stilat, devenind cu adevărat o carte de vizită a orașului. Întrebarea este: cât de educați și responsabili suntem, pentru a menține și a păstra tot ce se face pentru oameni, pentru un stil de viață civilizat? Răspunsul este în fiecare din noi.

PUBLICITATE