La 15 mai sărbătorim ”Ziua Internațională a Familiei”

0
290

La data  de 15 mai sărbătorim Ziua Internațională a Familiei. Cu acest prilej pe ,,Aleea Siguranței” din parcul ,,Grigore Vieru”, Inspectoratul de Poliție Soroca a organizat mai multe  activități consacrate familiei cu implicarea angajaților, a copiilor, reprezentanților Centrului de Resurse pentru Tineret ,,Dacia” și  Centrului Sănătate pentru Tineret Pro-Viața din mun. Soroca.

Astfel, familiile polițiștilor cu trei şi mai mulți copii, cuplurile de polițişt️i, cea mai tînără familie din cadrul inspectoratului, cuplurile de ,,Bunici Grijulii”, au fost felicitate şi premiate cu diplome de onoare şi flori. Potrivit conducerii Inspectoratului de Poliție Soroca, evenimentul vine să promoveze valorile importante ale familiei. Evenimentul s-a finisat cu un concert dedicat ,,Ziua Familiei” organizat de către Secția Cultură Soroca.

Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.
În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.