Idei, provocări, soluții

0
108

În incinta IP LT ”B.P. Hașdeu” s-a desfășurat  Forumul raional al Tinerilor din Drochia, care a fost organizat la inițiativa Consiliului raional al Tinerilor din Drochia. În cadrul forumului, președintele Consiliului Raional al Tinerilor din Drochia, Corina Stejaru a prezentat rezultatele sondajului sociologic „Necesitățile și provocările tinerilor din Republica Moldova”, în baza chestionarelor efectuate anterior, privind identificarea necesităților tinerilor din raionul Drochia.

În continuare, împreună cu specialiștii de la ANOFM și de la Centrul Ana, participanții au fost separați în patru ateliere de lucru, care urma să-și desfășoare activitatea în diferite auditorii din incinta liceului. Temele pentru dezbateri în cadrul atelierelor au fost, angajarea tinerilor în câmpul muncii, moderator Baidauz Cătălina și Guțu Teodora, participarea tinerilor în procesul decizional, moderator Berladean Ala, sănătatea tinerilor, moderator Pricop Cornelia și Zavațchi Mihaela, precum și comportamentul deviant al tinerilor, moderator Brînzei Ana.

La fiecare din ateliere au fost identificate  probleme, cu care se confruntă tinerii, iar în urma discuțiilor au fost propuse mai multe soluții, care urmează să fie înaintate administrației. Forumul s-a finisat cu prezentarea rezultatelor elaborate în cadrul atelierelor, care au fost deosebit de interesante, prin creativitatea și modul de a gândi al tinerilor, dar și prin originalitatea de a găsi soluții. Nu în zădar, unul din sloganele, de care se conduce Consiliul raional al Tinerilor Drochia este ”Fii schimbarea, pe care dorești să o vezi în lume!”.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.