La Iorjnița a fost înveșnicită memoria eroului Mihail Starșii

0
167

În satul Iorjnița, raionul Soroca a  fost dezvelit și sfințit Monumentul Eroului – Starșii Mihail Alexei, căzut pe câmpul de luptă în Războiul pentru Independența și Integritatea Republicii Moldova din anul 1992. La eveniment  au participat locuitorii satului, autoritățile publice locale și raionale și combatanți. Cei prezenți și-au amintit despre evenimentele din anul 1992 și  despre cel care a fost Mihail Starșii.

Ultima oară rudele l-au văzut de Duminica Mare 1992, când a fost acasă, după care întors la război, unde a fost dat ca dispărut fără veste. A fost reînmormântat abia peste 7 ani în satul de baștină. Monumentul Eroului edificat în centrul satului Iorjnița, locul de baștină, a fost construit cu sprijinul Consiliului raional Soroca, Consiliului comunal Cosăuți și suportul președintelui raionului, Ghenadie Muntean și a lui Alexandru Cimbriciuc. La sfârșitul evenimentului militarii Armatei Naționale au venit cu mai multe demonstrații pentru cei prezenți.

Evenimentul s-a încheiat cu depunere de flori la monumentul ridicat în memoria eroului originar din satul Iorjnița, Mihail Starșii.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.