Duel culinar cu cele mai gustoase rețete pascale

0
293

La Drochia s-a desfășurat a III-a ediție a Duelului culinar ”Ora Lecturilor Gustoase”. Concursul a fost susținut de Direcția Cultură, Turism , Tineret și Sport Drochia, fiind jurizat de Rodica Lozovan, șef interimar  DCTTS, Sorina Mațibon, metodist Casa raională de cultură, Maria Cojocaru, directorul BPR ”Iulian Filip” și participantul ediției a II a duelului culinar, la fel un bucătar neîntrecut, Alexandru Bobeica.

Vestea bună este, că acest minunat concurs este sponsorizat de ”Ziarul Nostru”, care susține mereu toate inițiativele frumoase și îndrăznețe, de fiecare dată câștigând tot mai mulți cititori și admiratori, grație promovării active a eroilor săi.

Și de astă dată s-au duelat în măiestria culinară cei mai îndrăzneți participanți. Cei trei bucătari, care au impresionat spectatorii, au fost Aurica Roman, neîntrecuta meșteriță de karving și cea, care a dat start Orei Lecturilor Gustoase, la  prima ediție; Victor Cemortan, director al Casei centrale de cultură, dar și un pasionat al artei culinare și Vasile Rusu, conducătorul Studioului muzical ”Viva Studio +”, un profesionist dedicat a celor mai variate feluri de conserve din legume, pește și carne. Cei trei concurenți au prezentat bucate de post, dar și originale creații culinare pentru masa pascală. Desigur, nu au lipsit ouăle roșii, care sunt simbolul tradițiilor de Paște. Aurica Roman chiar a prezentat o impresionantă aranjare a mesei de sărbătoare pentru Sfintele Paște.

Aromele plăcute ale bucatelor, buna dispoziție și melodiile cântate cu drag de membrii Studioului muzical ”VIVA STUDIO+” și interpretul Stelian Andriuța,  au susținut bucătarii cu cele mai alese melodii și au creat o atmosferă de neuitat. Toți  participanții au fost decernați cu diplome speciale și medalii originale, cu marca duelului culinar, iar din partea sponsorului ”Ziarul Nostru” au primit cadouri și surprize plăcute, câte un abonament – cadou la ziar pentru un an de zile.
Și de această dată lecturile au fost într-adevăr gustoase, iar toți cei prezenți au admirat duelul cu multă plăcere, completându-și  agenda culinară și meniul de sărbătoare în preajma Sfintelor sărbători pascale.

 Ala Bugai

PUBLICITATE